Liikluskindlustusega tegelevad kindlustusseltsid taotlevad rahandusministeeriumilt liikluskindlustustariifide tõstmist, sest praeguste tariifidega saavad seltsid kahjumit.

Kindlustusseltside Liidu tegevdirektori Katrin Hanko sõnul pole kindlustusseltsid konkreetseid numbrilisi ettepanekuid tariifide muutmiseks esitanud. "Küll on meil olemas seltside liikluskindlustuse tulemused selle aasta esimeses kvartalis ja näeme, et olemasolevate tariifidega ei tule seltsid toime," rääkis ta. Hanko kinnitas, et selle aasta esimeses kvartalis olid kõik seltsid tehnilises kahjumis.

Liikluskindlustuse fond arvutas eelmisel aastal lähtudes autoremondi kuludest, ravikindlustuse korvamise vajadusest ja muudest mõjuritest lähtudes liikluskindlustuse tariifid välja, kuid juba esimese kvartali tulemuste põhjal tundub, et need tariifid on liiga madalad, rääkis Hanko. Liit palus fondil analüüsida, kas olukord on tingitud sellest, et seltsid töötavad ebamajanduslikult või on tõesti asi suures kahjususes ja madalates tariifides.

Liikluskindlustuse fondi kommentaari ei õnnestunud eile saada.

Rahandusministeerium ei ole Kindlustusseltside Liidu taotlusega veel tegelenud. "Liidu esindajaga kohtus reedel juriidilise osakonna juhataja Alar Urm, mingeid otsuseid vastu ei võetud ja taotlus pole veel kantsleri lauale jõudnud," ütles ministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Aili Ohlau.

Samuti kavatseb Kindlustusseltside Liit lasta üle vaadata seltside tegevuskulude ülempiiri. Seaduse kohaselt võivad liikluskindlustusega tegeleva seltsi tegevuskulud olla 15 protsenti kuludest, kuid praegu ületab seltside keskmine tegevuskulu 22 protsendi piiri.