Mullu registreeriti kokku 36 100 liikluskindlustuse juhtumit, neist 32 950 Eestis ning 3150 Eesti sõidukite põhjustatud juhtumit välismaal.

Liikluskindlustuse fondi juhi Mart Jesse sõnul viis hinnakonkurents möödunud aastal liikluskindlustuse hinnad ja turu langusesse. „Kuigi kindlustatud sõidukite arv jätkas kasvamist ja suurenes ka kindlustusjuhtumite arv, hakkasid liikluskindlustuse hinnad langema. Kui üle-eelmisel aastal keskmine liikluskindlustuse aastamakse kasvas 9 protsenti 142 euroni, siis eelmisel aastal langes see 5 protsenti 134 eurole," ütles Jesse.

2019. aastal oli liikluskindlustuse turu kogumaht 101,3 miljonit, vähenedes aastaga miljoni euro ehk ühe protsendi võrra. Liikluskindlustuse turu kasum oli 6 miljonit eurot. Keskmine liikluskahju oli 1889 eurot.

Jesse hinnangul oli mullu tarbijate ja kindlustusandjate jaoks hea aasta. „Hinnad võtsid küll suuna alla, kuid liikluskindlustuse turg oli teist aastat järjest kasumis," märkis Jesse. „Samas ei saa rõõmu tunda üldise arengu üle liikluses. Kui üle-eelmisel aastal liiklusõnnetuste arv vähenes, siis mullu asendus langus üheprotsendilise tõusuga," tõdes Jesse.

Liiklusregistris registreeritud sõidukeid oli möödunud aasta lõpu seisuga 856 680 ja liikluskindlustusega sõidukeid 745 500. Võrreldes üle-eelmise aastaga kasvas sõidukite arv 21 tuhande võrra ja liikluskindlustusega sõidukite arv 25 tuhande võrra.

Liikluskindlustus on sõidukijuhi kohustuslik vastutuskindlustus, mis hüvitab liiklusõnnetuse põhjustaja tekitatud kahju kannatanule.

LKF on liikluskindlustuse registri pidaja, liikluskindlustuse garantiifond, Eesti rohelise kaardi büroo ja liikluskindlustuse lepinguta sõidukite sundkindlustaja. LKF hüvitab registreerimata, sundkindlustusega ja tuvastamata jäänud sõidukiga tekitatud kahju. Samuti korraldab LKF liikluskindlustuse vaidluste lahendamist liikluskindlustuse lepitusorgani kaudu.