Jõgeva sõnul on viimase aastaga märgatavalt kahanenud soojusenergia kulu erinevus ühe ruutmeetri kütmise kohta küsitluses osalenute vahel.

“Parimad tulemused on saavutatud täielikult renoveeritud kortermajades, mis ületavad ka viimasel kümnendil ehitatud elamute omi," sõnas Jõgeva.

Jõgeva sõnul saavutati head tulemused tervikrenoveeritud korteriühistutes ja ka päikesepaneelid paigaldanud ühistutes.

Veebruaris tootsid päikesepaneelid elektrienergiat 0,766 KWh ja märtsis juba esimese 12 päevaga 1,06 MWh.

Küsitluses osalenud hoonete keskmine majade vanus oli Jõgeva sõnul 38 aastat ja soojusenergia kulu ruutmeetri kütmise kohta 18,69 KWh ning keskmiseks hinnaks kujunes 1,39 eurot.

“Soodsam küttekulu oli 5,92 KWh ja 0,62 eurot ruutmeetri kohta, mis on keskmiselt kuus korda väiksem kõige suuremate küttekuludega majadest. Kõrgemad kulunäitajad vastavalt 38 KWh ja 3,49 eurot ruutmeetri kohta. Keskmine soojusenergia MWh hind oli 73,33 eurot ja kuupmeetri tarbevee soojendamise hinnaks oli 4,28 eurot. Küsitluses osalenute majade keskmine toatemperatuur jäi 21 soojuskraadi piiridesse,” rääkis Jõgeva.

Varasematel aastatel erinesid näidud üle 11 korra.

“See näitab terviklike renoveerimistööde suurt kasvu, millega on saavutatud märkimisväärne energiasääst. Osaliselt renoveeritute puhul on sääst oluliselt väiksem. Parimate küttekulude näitajatega korteriühistutes on ka elanike suurim rahulolu ja tunduvalt väiksemad maksed,” selgitas Jõgeva.

Üle-Eestilises veebruari küttekulude küsitluses osales ja esitas oma andmed üle 250 korteriühistu.