Eesti Hotellide ja Restoranide liidu üldkoosolek arutas 2014. aasta tegevussuundi. Ühtlasi valiti ka eelmise aasta parimad turismiarendajad, kelleks said EAS ja Tallinna Restoranide Nädal.

EHRLi juhatuse esimehe Verni Loodmaa sõnul on Eesti hotelli- ja toitlustussektoris kõige olulisem seotud maksukuulekuse ja seda mõjutavate maksumuudatustega.

“Koostöös maksu- ja tolliametiga pöörame senisest suuremat tähelepanu ausa ettevõtluse tagamiseks meie tegevusalal,” ütles Loodmaa. Eelmisel aastal tõstatatud turismimaksu kehtestamise idee pärsiks tema sõnul kogu aga Eesti turismimajanduse arengut. “Me ei pea võimalikuks kehtestada täiendavaid makse, kui soovime arendada toitlustussektori jätkusuutlikkust. Otse vastupidi, toitlustusasutuste maksukuulekuse tõstmiseks on vajalik alandada käibemaksumäära, näiteks 9 protsendile,“ selgitas Loodmaa.

Koosolekule järgnenud pidulikul vastuvõtul Ammende Villas tunnustati eelmise aastal silmapaistvamaid Eesti turismindusse panuse andjaid.

“Nutikad lahendused ja lennukad ideed viivad edasi ja tugevdavad kogu turismisektorit,” ütles EHRLi juhatuse esimees. Aasta parim 2013 tiitli pälvis EAS Turismiarenduskeskus, keda pärjati eelkõige Robbie Williamsi kontserdi turundustegevuse eest, mis äratas suurt tähelepanu nii kohalike kui ka turistide seas.

EAS Turismiarenduskeskuse juhatuse liikme Martin Hirvoja sõnul oli Robbie Willamsi kontserdi turundustegevus EASi jaoks uudne lahendus, mis õnnestus väga hästi ja Eesti näitel on sellist formaati katsetamas teisedki riigid. „Selline turundustaktika ei olnud üksnes turistide meelitamiseks, vaid ka riigi tuntuse ja brändi suurendamiseks ning ekspordi ja investeeringute toetamiseks,“ lisas Hirvoja.

Samuti sai tunnustuse Tallinna Restoranide Nädal, millest möödunud aastal võttis osa 35 pealinna restorani.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL) on hotelli- ja restoranimajandusega tegelevate juriidiliste isikute esindusorganisatsioon. EHRL loodi 1992. aastal ja liitu kuulub täna 104 ettevõtet üle Eesti, sh suurimad majutusteenust pakkuvad ettevõtted ning hotelli- ja toitlustuserialasid õpetavad koolid.