"Olin šokeeritud, täiesti šokeeritud! Kui kuulsin sellisest hinnast, helistasin kohe ka Märt Otsale (konkurentsiameti peadirektor - toim) ja küsisin, kas ta juba vaatab seda protsessi. Kutsusin teda ka ise üles asja uurima," ütleb Liive intervjuus
.

"Loodetavasti turuosalised ei viska tulevikus enam määramata hinnaga ostuveksleid sisse. Mõeldakse ikka enne läbi, millise hinnaga tegelikult ollakse valmis elektrit ostma. Ses mõttes oli see hea õppetund.

Liive ei oska öelda, kas elektri hinna nii pöörane tõus võib korduda. "Oleme üks turuosalistest. Me ei saa võtta vastutust kõigi turuosaliste käitumise eest. Ainus asi, mis on kindel ja mis välistab sellise asja tekkimise, oleks Läti ja Leedu lülitamine Nord Pooli piirkonda. Sel juhul oleks reguleeritud nii ostmis- kui ka müügipool samade reeglite järgi. Kui Eestis oli elektri hind 2000 eurot/MWh, siis Lätis ja Leedus elektrijaamad ei töötanud. See oli täiesti absurdne! Nende kõikide tootmiskulud koos käivitamisega oleks alla 100 euro/MWh.

Eesti Energia juht märgib, et seni, kuni ei ole leitud, et keegi turuosaline oleks käitunud reeglitevastaselt, ei ole ka kedagi süüdistada: "Selge, et praeguses turumehhanismis võib hind tõusta ka edaspidi 2000 euroni."