Lincona kontserni juhivad nüüdsest PWP konsultandid Jana Võrk ja Veiko Tsirk, kellest viimane hakkab ühtlasi täitma juhatuse liikme kohuseid. Endised juhatuse liikmed Rain Vainik ja Olavi Tuisk jätkavad tööd ettevõtte nõukogus.

Rain Vainiku sõnul on ajutise juhtimise eesmärk viia Lincona kui kontserni juhtimine uuele professionaalsele tasemele ning PWP abiga leida ja õpetada välja uus tegevjuht. Ajutise juhtimise teenuse sisseostmine on tinginud asjaolust, et ettevõtte senine juhatus on otsustanud omanikena aktiivsest tegevusest taanduda. ?On aeg anda ettevõtte igapäevane operatiivjuhtimine üle värske pilguga asjatundjatele ja ise kogu protsessi arengut suunata üldisemalt,? tõdes Vainik. Kuna uue juhi leidmisega ei olnud vajadust kiirustada, otsustati ettevõtte juhtimisteenuse sisseostu kasuks.

PW Partners?i juhi Peeter Võrgu sõnul on ajutise juhtimisteenuse sisseostmine Eestis veel vähelevinud tava, kuid samas on PWP käest sellist teenust palutud korduvalt. ?Uue juhi värbamine on oluline protsess, millega ei peaks kiirustama. Kogemused näitavad, et pikaajaliseks juhiks vajatakse hoopis teistsuguste juhiomadustega inimest, kui seda peaks olema ajutine juht. Ajutine juht peab kiiresti ja objektiivselt hindama firma hetkeolukorda, vajadusel seadma strateegiaid ja ettevõtet reformima. Inimesed ju pelgavad muutusi ja kohati ka muutjaid. Ajutine juht viiks ettevõttes läbi vajalikud korrastavad protseduurid ja hiljem palgatavat n.ö. päris juhti vajatakse juba hästi toimiva ettevõtte kursi hoidjana,? selgitas Peeter Võrk.