Maksu- ja tolliameti andmetel on 100 suurema maksuvõlglase põhivõlg detsembri lõpu seisuga kokku 1,45 miljardit krooni ja see on ligi samal tasemel varasemate kuudega võrreldes.

Tabelis on kolmandal kohal salaviina ajamises kahtlustatav Viljandimaa joogitootja Liiwi Heliis, kelle põhivõlg ulatub 44,3 miljoni kroonini. Oliver Kruuda kontrollitav AS Luterma on tabelis kaheksandal kohal ja riigile detsembri lõpu seisuga võlgu ligi 27 miljonit krooni.

Mitmete raadiojaamade omanik First Media OÜ maksuvõlg on endiselt üle 18 miljoni krooni. Trükiettevõtte AS-i Iloprint võlg on kasvanud 12,7 miljoni kroonini.

Jätkuvalt on suurim maksuvõlg Maardus tegutsenud pankrotis OÜ-l Saltreks – 139,1 miljonit krooni. Tabelis on teisel kohal pealisrõivaste tootmisega tegelenud Polar Tekstiil OÜ, firma põhivõlg ulatub 85,9 miljoni kroonini.

Maksuvõlglaste esikümnesse mahuvad veel Rosneft Eesti OÜ (võlg 33 miljonit krooni), pankrotis Kommest Auto AS (30,5 miljonit), Forgola Group OÜ, mis varem kandis nime OÜ Offex Group (30,2 miljonit), AS Tungren (27,6 miljonit), Gillian OÜ (22,8 miljonit) ja Montazmetal OÜ (21 miljonit).