100 suurema maksuvõlglase hulka kuuluva Lindaliini võlast moodustavad suurima osa maksmata sotsiaal- ja tulumaks, vahendab BNS.

Salaviina ajamises kahtlustatava Viljandimaa joogitootja Liiwi Heliisi maksuvõlg on kuuga pisut langenud, novembri alguses oli see 45 miljonit krooni, 2. detsembril 44,1 miljonit. Liiwi Heliisi maksuvõlg on suuruselt kolmas.

Oliver Kruuda kontrollitav AS Luterma on riigile 2. detsembri seisuga võlgu 26,9 miljonit krooni, novembri alguses oli võlg 28 miljonit. Luterma on suuruselt üheksas maksuvõlglane.

Mitmete raadiojaamade omanik First Media OÜ maksuvõlg on endiselt üle 18 miljoni krooni.

Trükiettevõte AS Iloprint on võlgu 12,4 miljonit krooni. Suka- ja sokitootja AS Suva maksuvõlg ulatub 9,2 miljoni kroonini.

Kokku ulatus 100 suurima maksuvõlglase võlg 2. detsembri seisuga 1,43 miljardi kroonini, novembri alguses oli kogusumma 1,46 miljardit.

Jätkuvalt on suurim maksuvõlg Maardus tegutsenud pankrotis OÜ-l Saltreks – 139,1 miljonit krooni. Tabelis on teisel kohal pealisrõivaste tootmisega tegelenud Polar Tekstiil OÜ, firma põhivõlg ulatub 85,9 miljoni kroonini.

Maksuvõlglaste esikümnesse mahuvad veel Rosneft Eesti OÜ (võlg 33 miljonit krooni), pankrotis Kommest Auto AS (30,5 miljonit), Forgola Group OÜ, mis varem kandis nime OÜ Offex Group (30,2 miljonit), AS Tungren (27,6 miljonit) ja Gillian OÜ (22,8 miljonit).