Kalevi ujula taga asuva hoonekompleksi 4800 ruutmeetrist on MTÜ Reval Sport käes ligi 3000 ruutmeetrit. Spordiklubi omanik Aldur Partasjuk sai 1998. aastal pinna Kesklinna valitsuselt üürile 25 aastaks hinnaga viis krooni ruutmeetri eest. Lepingu sõlmis tollane Kesklinna vanem, praegune Keskerakonna Tallinna fraktsiooni esimees Elmar Sepp, kirjutab Eesti Päevaleht.

Nüüd on Reval Spordi Teeninduse käes terve kunagi Vanalinna EEV-le kuulunud bastionilaadne kompleks 50 aastaks koos õigusega arendada seal spordi- ja vabaajategevust.

Partasjuk peab ligi 9000-ruutmeetrise ala hoonestusõiguse eest maksma linnale aastatasu 1 086 964 krooni, lisaks saab linn talt hüvitist 9,4 miljonit krooni kümne aasta jooksul.

Eksperthinnangu kohaselt ongi kompleksi hind 9,4 miljonit krooni. Ent hinnangus on arvestatud kehtivaid üürilepinguid. Lepingutest siduvaim on Partasjukiga seotud: kuni aastani 2023, hind viis krooni ruutmeetri eest kuus.

Ka võinuks linn saada parema hinna, kui alale oleks enne otsust koostatud detailplaneering.

Linna ja erafirma vahelise lepingu kohaselt peab kompleks koosnema sportimiseks ning vaba aja veetmiseks ettenähtud ruumidest ning nende teenindamiseks vajalikest ruumidest, ruume ei tohi kasutada ühelgi teisel eesmärgil.

Kesklinna asevanema Kaia Sarneti sõnul on vaba aja veetmiseks mõeldud ruum väga lai mõiste. “Kui see nii kirjas on, siis on rentnikule antud võimalus teha sinna mis iganes.”