Uue Maa Grupi analüütik Ain Kivisaare sõnul teeb alghinna kõrgeks kehtiv rendileping, mis kaks aastat tagasi anti linnavalitsuse korraldusega kuni 27. septembrini 2009 rendile ASile Mercantia.

"Kuna reeglina on taolised rendilepingud sõlmitud linnale kui vara omanikule kahjulikult ja rendimäärad on turu üldisest hinnatasemest oluliselt, sageli kümneid kordi väiksemad, kaotab linn taoliste lepingutega kaetud vara müües palju miljoneid," ütles Kivisaar ETAle. "Kui arvestada puhtalt hoone üldpinda ja kui hoonel ei oleks rendilepinguga peal kitsendavaid piirangud, oleks 10miljoniline alghind ostjale suhteliselt soodne."

ERI Kinnisvara ASi hinnangul on hoone turuväärtuseks arvestades kehtivat rendilepingut 3,4 miljonit krooni.

Restoran Gnoom asub Tallinna vanalinnas Viru tänava alguses ning moodustab teiste tänavaäärsete hoonetega ühtse hoonestusbloki. Neljakorruselise hoone Viru tänava poolses osas paiknevad keldrikorrusel saalid, esimesel ja teisel korrusel restoran ja kohvik, kolmandal korrusel on kontoriruumid ja neljandal laoruumid.

Hoone hoovipoolses osas asuvad toitlustamise teenindamiseks vajalikud teeninduspinnad. 1999. aastal anti hoone linnavalitsuse korraldusega kuni 27. septembrini 2009 rendile ASile Mercantia.

Hoone ostuks saab pakkumisi teha kuni homseni.