Säästva arengu ja planeerimise ameti (SAPA) ehituskontrolli osakonna juhataja Tõnis Kurrik ütles ETA teatel, et seadusevastasest tegevusest Bekkeri sadamas teatasid talle Onako Eesti ASi töötajad. Kurrik kinnitas, et töölised lammutasid täna lõuna ajal kompressorihoonet, kuigi SAPA pole lammutusluba välja andnud.

Töölised keeldusid Kurrikule ütlemast, mis firmas nad töötavad ja soovitasid küsimustega pöörduda OÜsse Rasmusson Helmut Paabo poole, kes olevat töö tellija.

"Lammutusluba ei saagi olla, sest selle hoone lammutamise keelab kehtiv kohtumäärus," lausus Kurrik ETAle ja lisas, et kui töölised lammutamist ei lõpeta, kutsub ta politsei lammutamist peatama.

Kurrik selgitas, et suuremate objektide lammutamiseks peab olema kinnitatud lammutusprojekt, lammutusluba peab olema aga iga hoone lammutamiseks, mis on linna hooneregistrisse kantud.

Onako Eesti ASi suhtekorraldaja Ain Allas ütles ETAle, et peale seda, kui linnaametnik ähvardas politsei kutsuda, sõitis lammutuspaigale punase Mercedesega noormees, kes kamandas töölised minema. "Kaks kraanat, veoautod, kokku kümmekond mehhanismi kadusid maja juurest kibekiiresti," lausus Allas.

Allas ütles, et töölised hakkasid kompressorihoonet lammutama esmaspäeva õhtul. "Järgmine aktsioon tuleb vist täna öösel," lausus Allas. "Töö on ju pooleli, ega nad seda nii ei jäta."