Eelläbirääkimistega pakkumine on mõeldud vaid ehitusfirmadele, kellel on kolmel viimasel aastal ette näidata puhaskasumit vähemalt 20 miljonit krooni. Lisaks on nõutav, et kolme viimase majandusaasta omakapital oleks vähemalt 30 miljonit ning netokäive 350 miljonit krooni, igal aastal eraldi. Veel peab pakkuja olema viimase kolme aasta jooksul ehitanud kolm või enam vähemalt 25 000-ruutmeetrist äri- või ühiskondlikku hoonet.

Sellistele tingimustele kvalifitseerub ainult üks firma -Merko Ehitus. Teistel suurtel, käibe ja kasumlikkuse poolest kõlblikel firmadel - Eesti Ehitus, Skanska ja YIT - pole ette näidata kolme vähemalt 25 000ruutmeetrist büroo- või ühiskondlikku hoonet viimase kolme aasta jooksul.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas kinnitab, et konkursi tingimuste ettepanekud tulid avokaadibüroost ja tema teada on asi korrektne.

PricewaterhouseCoopers Advisorsi juhi Teet Tenderi sõnul pole nad aga Pae karjääri projekti nõustanud. "Ilmselt on Tallinna linn endise paekarjääri ala kordategemiseks korraldatava konkursi puhul otsustanud kasutada sarnaseid konkursitingimusi, kuid selle projekti puhul pole me kaasatud konkursitingimuste väljatöötamisse," sõnas Tender.