Linnahalli hoonestusõiguse konkursi aluseks on kesklinna sadamaala eskiis, Paljassaare ja Russalka vahelise ala üldplaneering, muinsuskaitse eritingimused ja konverentsikeskuse ruumiprogramm. Ühtlasi on sadamaala eskiisiga määratud põhitingimused: hoonete kõrgused ja maht, samuti vaatekoridorid, teede ja rannapromenaadi alad.

Linn on läbirääkimisi pidanud erinevate osapooltega ning kooskõlastus on saadud näiteks arhitektuuri ja ruumiprogrammi osas Linnahalli arhitekti Raine Karbiga ja hotellide liiduga.

Linn seab Linnahallile ja seda ümbritsevatele kinnistutele hoonestusõiguse, hoonestusõiguse tingimused on linnal ette valmistatud ning vastavasisuline eelnõu on ülehomsel linnavolikogu istungil päevakorras.
Hoonestusõiguse konkursi võitja kohustus on ka arhitektuurikonkursi korraldamine.


Tallinna linna ehitusmäärus võimaldab erandjuhuna sõlmida ka ainult detailplaneeringu rahastamise lepingu, mis jõustub detailplaneeringu algatamiseks vajaliku linnavalitsuse korralduse jõustumisel. Seega tellib linn ise detailplaneeringu, kuid selle rahastamise kohustus on hoonestusõiguse omanikul.

Linn kavatseb korraldada arhitektuurikonkursi uushoonestuse ideelahenduse saamiseks ja Tallinna Linnahalli rekonstrueerimiseks, arhitektuurikonkursi hindamiskomisjoni kavatseb soovib linn kutsuda muinsuskaitse nõukogu ja MTÜ Eesti arhitektide liidu esindajad, Linnahalli arhitekti Raine Karbi ning insener Ago Kuddu ja Tallinna linnaplaneerimise ja kultuuriväärtuste ameti esindajad.