Retseptide kinnitamise järel käivitatakse ulukilihast singi, vorsti, lihaleiva ja pasteedi tootmine.

“Seni valmistati vaid põdralihavorsti. Ära hakkas tüütama,” ütles lihatööstuse AS-i Linpet juhataja Ahto Jõgi.

Eelmisel nädalal lepiti Jõgi sõnul kokku ka Riigimetsa Majandamise Keskusega (RMK), et lihatööstust hakatakse varustama riigimetsas lastud põtrade ja metssigadega.

Linpeti juhataja sõnul tahetakse uute toodetega rikastada jõulukuul pidulaudu. Kuna ulukilihast tooted on suhteliselt kallid, ostetakse neid vähem. Praegu maksab põdralihast valmistatud täissuitsuvorsti kilo 70 ja poolsuitsuvorsti kilo 50 krooni.

Riigimetsades lastakse igal aastal RMK jahimajanduse juhi Kalev Männiste sõnul ligi 550 põtra. Põtradele lisaks lastakse 800–900 metssiga ja umbes 500 metskitse.