Päevaleht Online´i küsimusele, miks reageeris Eesti Pank nädalavahetusel toimunud massilisele rahavahetusele alles esmaspäeva pärastlõunal, vastas Lipstok, et rahavahetus intensiivistus Eesti suuremate kommertspankade mõnedes Tallinna ja Ida-Virumaa kontorites, massiliseks seda kindlasti nimetada ei saa.

"Eile, esmaspäeva lõunal pidas Eesti Pank olukorra kiirema stabiliseerimise huvides vajalikuks inimesi nii eesti- kui venekeelse meedia vahendusel rahustada ning selleks hetkeks ametlikesse meediakanalitesse jõudnud devalveerimise libateade ümber lükata," lisas ta.

Lipstok kinnitas, et olukord Eestis on kontrolli all ning usutavasti on nädalavahetuse kuulujutust põhjustatud rahavahetamine praeguseks juba vaibunud ning inimesed rahunenud.

"Et viimastel nädalatel on olukord Euroopa ja maailma turgudel taas pingestunud, arvestasime võimalusega, et Eesti ei jää üldisest ärevusest puutumata," rääkis Lipstok. 

Paanika Eesti krooni devalveerimise kohta sai alguse venelaste seas ülipopulaarsesse foorumisse Notšnoi Dozor (Öine Vahtkond) postitatud teemast. Algne tekst pärineb Vene ärimeeste foorumist leheküljel www.arif. ee, kus 9. novembril avaldati teoreetiline treeningülesanne kellegi Dimoni poolt.

Nüüdseks on selgunud, et Notšnoi Dozori foorumi postitus oli provokatsioon. Seda kinnitas ka rahandusminister Ivari Padar. “Tegemist on teadliku valeinformatsiooni levitamisega ja ma usun, et õiguskaitseorganitel on siin praegu tööd – teha kindlaks, kust niisugune informatsioon on levima hakanud,” rääkis Padar Kuku raadiole.