Liviko ostab osaliselt aktsiisilao teenuse sisse koostööpartnerilt. Nimetatud enam kui 3,7 miljoni euro suurune vahe tuleb sellest, et Liviko ja tema aktsiisilao pidaja lepingu kohaselt deklareerib maksud aktsiisilao pidaja, kuigi kõik maksud maksab tegelikult Liviko, selgitas ettevõte.

„Tunnustame maksu- ja tolliametit maksualase info regulaarse avalikustamisega alustamise eest, kuna see väärtustab ausat maksude maksmist ja teeb avalikkusele selgemaks ka ettevõtjate maksupanuse seose Eesti avalike teenuste toimimisega," kommenteeris Liviko juhataja Janek Kalvi.

"Oleme ameti peadirektoriga AS Liviko puhul tekkivast reaalsest maksuvahest täna rääkinud ning loodame, et juba järgmiseks maksupanuse avaldamise ajaks on täna esile kerkinud ebatäpsus kõrvaldatud," lisas ta.

Maksu- ja tolliamet avalikustas oma veebilehel esmakordselt maksukohustuslaste tasutud maksude koondsummad, millest selgub muuhulgas, kes olid augustis ja septembris enim tööjõumakse ja makseid tasunud asutused.

Tasutud summad avalikustatakse edaspidi igale kvartalile järgneva kuu 10. kuupäevaks. Koondsummad avalikustatakse esimese kvartali, esimese poolaasta, üheksa kuu ja aasta seisuga.