Praegu on AS Liviko tootesortimendis 29 joogibrändi, nende hulgas kultusmargid Vana Tallinn ja Viru Valge, teatas ettevõte.

„Livikos ajast-aega edasi antud teadmised alkoholist on unikaalsed ning tänase eduka tootearenduse nurgakivi. Meistrite hool ja pühendumus on Viru Valge ja Vana Tallinna viinud samasse staatusesse, kus prantslastel on konjak ja iirlastel viski – see teeb meid südamest uhkeks," ütles AS Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi.

„Kvaliteeti, traditsioone ja head maitset arengus tähtsaimaks tõstes ei ole me kunagi unustanud, et Liviko valmistab rahvuslikke tunnustooteid, mis on üle põlvkondade ja riigipiiride sümboli tähendusega. Teadmine, et Eesti inimene armastab meie napse, viib neid sageli nii kodu- kui välismaale külakostiks ja turistidki võtavad ikka Vana Tallinna või Viru Valge Eestist meeneks kaasa, paneb meile Livikos suure vastutuse," ütles AS Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi.

Praegu toodab AS Liviko 13 miljonit liitrit kanget alkoholi aastas. Tootmise kõrval on AS Livikol nii Eestis, Lätis kui ka Leedus välja arendatud alkoholi hulgimüügivõrk, mille kaudu turustatakse omatoodangu kõrval ka maaletoodavaid brände teistelt maailma kvaliteetalkoholi tootjatelt.

„AS Liviko on tänaseks alkoholifirma, mis tootmise kõrval pöörab alkohoolsete jookide impordile sama suurt tähelepanu kui oma toodangu ekspordile," ütles Kalvi.

Aasta eest omandas AS Liviko Lätis ja Leedus alkoholi importivad ja turustavad ettevõtted, tõustes sellega Balti riikide kolme suurema alkoholifirma hulka. AS Liviko annab Eestis tööd 224, Lätis 130 ja Leedus 78 inimesele. AS Liviko kuulub alates 2000. aastast investeerimisettevõttele NG Investeeringud, mis on täielikult Eesti omanikele kuuluv ettevõte.

Liviko loeb oma ajalooliseks sünnihetkeks 25. septembrit 1898. aastal, mil Vene tsaari Nikolai II käsul pandi pidulikult nurgakivi Kroonu Viinalaole Tallinnas, samas asukohas, kus ka tänapäeval Liviko ajalooline, kuid modernne tööstus asub.