"Meil oli kolmekesi kena lõunasöök, kus me asja arutasime. Leppisime kokku, et kõik teevad tasuvusuuringu ja siis vaatame, millist regionaalset infrastruktuuri vaja on," ütles Leedu peaminister Andrius Kubilius Äripäevale.

Oma riigi vajadusteks plaanib Leedu väikese LNG ujuvterminali 2014. aastaks Klaipedasse ehitada igal juhul. Teeb seda oma vahenditest ELi abi küsimata. See ei välista Leedu osalemist suurema terminali projektis, kui see peaks tulema. "Arutasime sedagi, et neid terminale võib olla rohkem, ka Eesti ja Läti sadamates," ütles Kubilius.

"Kaldume arvama, et see projekt võiks olla Lätis," ütles Läti peaminister Valdis Dombrovskis. "Siis saaksime kasutada Incukalnsi gaasihoidlat, kus on juba olemas võrk gaasi transportimiseks Eestisse ja Leetu. Näeme selles suurt eelist, selle asemel, et uut võrku välja ehitada," jätkas ta.

Tõenäoliselt tuleb teha uus uuring, mis lähtuks kogu regiooni vajadustest. "Vaja on analüüsi, mis käsitleks võrgustikke, gaasituru liberaliseerimist kõigis kolmes Balti riigis, nii tehnilisi kui ka õiguslikke aspekte," ütles Dombrovskis. Tasuvusuuring terminali rajamiseks Lätti valmib juunis.