"Oma korralisel 3. septembri istungil Eesti Panga Nõukogu arutas seda arupärimist [Eesti Panga tegevuse kohta seoses VEB Fondiga - toim]  ja ühines üksmeelselt seisukohaga, et kuna Eesti Panga Nõukogu volitused ja ülesanded on teie ehk seadusandja poolt väga täpselt määratletud, samuti nagu ka Eesti Panga presidendi ja juhatuse ülesanded, siis ei hakka panga nõukogu kohe kindlasti mitte neid kahte asja, kõikidele kiusatustele vaatamata, segama, sest kui seda segada, siis me tegelikult alandaksime või seaksime kahtluse alla panga juhtkonna ja eriti panga presidendi autoriteedi ja tegevusvõimalused.

Seda ei tahaks ma kohe mitte kuidagi teha. Mis puutub aga sellesse küsimusse, mis puudutab järelevalvet, selliste võimalike intsidentide ärahoidmist, siis see küsimus on küll otseselt mulle ja panga nõukogule ja see on väga tõsine küsimus. Sest see, kuidas me täidame nüüd sisuga ja anname väljundi siia saali ja kogu avalikkusele nüüd siis panga nõukogule järelevalve teostamiseks, on väga eluline küsimus. Ma ise loen tegelikult enda tähtsamaks ülesandeks sellel ametikohal sellele väljakutsele vastamist ja selle väljundi andmist.

Me oleme arutelu, kuidas seda konkreetselt teha, juba alustanud. Me arutanud seda panga presidendiga, me oleme arutanud seda panga nõukogus ja mingisugune nägemus kindlasti hakkab meil juba kujunema. Ma usun, et enne veel, kui möödub aasta, on meil see nägemus olemas. Head arupärijad, kui te olete nii lahked ja mõne aja pärast küsite mult uuesti, mida me oleme konkreetselt teinud, siis ma hea meelega vastaksin.

Igal juhul loen ma seda väga-väga oluliseks, et Eesti Pank tõesti suudaks teostada oma järelevalvet. Ei ole see mingi imerohi, mis suudaks ära hoida kõik inimlikud eksimused ja ka sigadused, aga kindlasti aitaks see neid natukenegi vältida ja pehmendada. Nii et me võtame seda funktsiooni väga tõsiselt ja kavatseme seda tõsiselt täitma hakata. See on suhteliselt uus ülesanne panga nõukogule, see on ka põhjus, miks seda siiamaani täidetud ei ole."