1. Sõjaväelane

Sõjaväelased töötavad ohukoldes. Nende töö on kõrge suremusega, kuna sõjas võib iga ootamatu olukord surma põhjustada. Ka on sõdurid abiks looduskatastroofide puhul, seega võib olla kõrgenenud oht nakatuda erinevatesse haigustesse.

2. Kindral

Sõjamelus töötav kindral on ohustatud nagu sõdurid. Lisaks on kindrali vastutusel temale alluvate sõdurite elu – seega on suur vastutus, mis põhjustab stressi.

3. Tuletõrjuja

Ei ole eriti kahtlust, et põlevasse hoonesse sisenemine ja inimeste päästmine leekidest on raske. Stressi lisab ka veel see, et vahel on rahulik ning järgmisel hetkel sööstab adrenaliin läbi organismi – see ei ole tervisele hea. Ühtlane stressitaset oleks parem, kui pidevalt muutuv.

4. Piloot

Piloot peab keskenduma korraga mitmele asjale. Lendamine nõuab tähelepanu ning stressi lisab muutlik ilm, tihedad sõiduplaanid ja reisijate eest vastutamine. Sajad inimesed on piloodi vastutusel.

5 Suhtekorraldaja

Careercast.comi sõnul on suhtekorraldaja töö väga stressirohke. Sõltumata sellest, kas tegemist väikese või suure firma esindamisega avalikkuse ees, tuleb alati olla positiivselt meelestatud, esinduslik ja luua firmast positiivse kõlaga pilt.

6. Ettevõtte juht

Ettevõtte juhtimine on palju enamat kui kallid lõunad ja luksusautod. Kui firmal läheb halvasti, pöörab juhtkond küsivad pilgud juhi poole. Aktsionärid on halastamatud.

7. Ajakirjanik

Stressitase sõltub graafikust. Vahel on töökeskkond kohutav. Sõltumata sellest, kas tegemist keeristormi, missivõistluse või lihtsa spordiürituse kirjeldamisega, on surve suur. Sageli on aega vähe ja ainulaadne hetk, millest lugu teha, võib tulla igal ajal. Seega ei puhka ajakirjanik kunagi.

8. Toimetaja

Toimetaja töö on glamuurist kaugel. Uudistereporteri erinevaid teemasid tuleb toimetada ja ootused on suured. Meedia valdkonnas koondatakse majanduslanguse ajal inimesi ja töökohti iseloomustab tugev konkurents. Stress!

9. Taksojuht

Taksojuht ei saa kunagi olla kindel, milline klient talle satub. Alati on oht sattuda kuriteo ohvriks.

10. Politseinik

Politseinik läheb esimesena kuriteopaikadesse ning nad satuvad pidevalt ohuolukorda. Stressi tekitab veel ka see, et ohtlikud olukorrad võivad tekkida ootamatult.