Helenius tõi algatuseks esile Eesti nõrkused. Nii arvavad eestlased, et kõik inimesed maailmas hoolivad ja huvituvad Eestist. „Tegelikult on Eesti väga väike, nii elanikkonnalt kui ka turult," sõnas Helenius. Teine on innovatsioon ja leiutised. Neid tehakse tema sõnul suurtes linnades ja regioonides, peame olema selles osas realistlikud. Kolmandaks kapitali puudus. „Selleta on raske kasvada. Kui Eesti tahab jõuda Soome tasemele, peab kasvama kapital," sõnas Helenius. Neljandaks on raske oma ala asjatundjaid Eestisse tööle meelitada ja samal ajal omad inimesed lahkuvad ehk immigratsioonipoliitika. Viiendaks on väga raske on Eestisse pääseda. „Eesti on Euroopa perifeeria. Ärireise on Eestisse vähem kui Helsingisse ja Stockholmi," ütles Helenius.

Kõrvale pakkus ta ka Eesti tugevused. Esiteks maksukeskkond pole küll madal, aga ettevõtetele atraktiivne. Teiseks väga efektiivne tööturg ning haritud tööjõud. Väljapaistev on ka eestlaste keeleoskus. Kolmandaks tõi ta välja madala korruptsiooni ja töösuhtumine, mis on tema hinnangul väga skandinaavialik. Neljandaks eeliseks on muidugi asukoht jõuka Skandinaavia ja suure Venemaa vahel, mida alati ei osata Eestis parimal moel ära kasutada.

Lahendustena pakkus Helenius välja tutvustada Eestit, keskenduda jätkuvalt haridusele, Rail Baltica ja rohkem lennuühendusi, Tallinna arendamine ja kaasajastamine ning migratsioonipoliitika reformi. Konkreetse lennuka idee näitena tegi Helenius ettepaneku rajada tunnel Tallinnast Helsingisse, mis annaks kogu regioonile uue hingamise.