„Viimase nädala jooksul on nii Läänemaa kohalikus kui ka üleriigilises meedias olnud palju juttu Haapsalu kontori sularaha käitlemise protsessi muutusest ehk sularaha tehingute kolimisest kontorist masinatesse. Antud teemal on olnud palju spekulatsioone ning hirme ka kontori täieliku sulgemise ees. Täna esineb Swedbanki Lääne regiooni direktor Egon Jekabson Haapsalus volikogu ees ning jagab selgitusi Haapsalu kontori sularaha käitlemise töökorralduse muutuse kohta," kirjutav Swedbank oma teates.

Täna avaldas Swedbank ka Egon Jekabsoni pöördumine avalikkuse poole:

Kõigepealt soovin siiralt vabandada mulje pärast, mis seoses sularahateenuste muutusega Swedbanki Haapsalu kontoris Läänemaa inimestele ja Eesti avalikkusele jäänud on. Olles kuus aastat Lääne regiooni juhtinud, olen alati pidanud oluliseks avatud suhtlemist kohalike inimeste, ajakirjanduse ja omavalitsustega. Tuleb tunnistada, et Lääne Elule antud intervjuus on aspekte, mida võib mõista teistmoodi, kui mina soovisin edasi anda. Suhtluses pole paraku oluline mitte see, mida soovid öelda, vaid see, kuidas Sind mõistetakse. Kinnitan veelkord, et, kindlasti peame Haapsalu linna ja selle kandi inimesi olulisteks klientideks. Samuti ei pea ma Läänemaad mingil juhul ääremaaks, vaid selle kandi areng ja klientide rahulolu on mulle ja pangale äärmiselt olulised. Vabandan kõigi ees, keda minu ajakirjanduses levinud sõnad solvasid.

Haapsalu puhul on tegemist teise maakonnakeskusega, kus me muudame kontoris sularahaga seotud töökorraldust. Eelmisel aastal astusime sama sammu Paides ja seal sujus kogu protsess rahulikult. Kui teeme muutusi kontorivõrgus, on meil tavaks teavitada eesseisvast muudatusest kohaliku omavalitsuse juhte. Nii tegime ka Haapsalus, kus 6. mail kohtusime nii maavanema kui linnapeaga. Eeldasime, et sealt liigub info edasi. Olime üllatunud, kui selgus, et ülejäänud Haapsalu omavalitsusjuhid siiski polnud teemaga kursis. Kahjuks ei taibanud me koheselt, et kriitika taga on info kehv liikumine. Nüüdseks oleme mõistnud, et Haapsalu volikogu vajab enam informatsiooni ja seetõttu esinengi täna Haapsalus ning jagan selgitusi, miks oleme sularahaga seotud töökorraldust muuta otsustanud.

Kahetsusväärselt on meedias hakanud levima kuulujutud, et Haapsalu kontor on kavas sootuks sulgeda. Kinnitan veelkord, et Haapsalu kontorit ei suleta, samuti ei kao sealt ära sularahateenused - sularaha sisse- ja väljamakseid saab täna ja ka edaspidi teha sularahaautomaatide abiga. Haapsalu kontoris käib täna iga kuu sularahatehinguid tegemas 36 inimest ja 4 ettevõtet. Kõigi nende klientidega suhtleme individuaalselt ja otsime ühiselt nende jaoks sobivaimad lahendused.