Londoni kuningliku kolledži keemiatudeng David Tyoember põhjendas ebatavalist tööotsingut sellega, et mustanahalisena ei ole tal samasuguseid võimalusi kui teistel tudengitel, kes on priviligeerituma taustaga, kirjutab Financial News.

Tyoember seisis augustikuus kahe Londoni tihedaima liiklusega metroopeatuses – Moorgate ja Canary Wharf – kokku 24 tundi, kandes plakatit, kus oli sõnum: „Oluline ei ole see, kust ma tulen, vaid kuhu ma lähen” ning jagas oma CV-sid.

Tema ebatavaline aktsioon sai erinevaid reaktsioone nii inimeste poolt, kes temast selle aja jooksul mööda kõndisid kui ka sotsiaalmeedias, kus lood tema tööotsingust läksid viraalseks. Pärast mitmeid pakkumisi otsustas Tyoember neljakuulise praktika kasuks Euroopa suurimas varahaldusfirmas Amundi.

Noormehe kirjelduste kohaselt ei teinud ta sel päeval pause, kuid kuna ta oli söönud korraliku hommikusöögi, siis kõige hullem ei olnudki, ainult jalad väsisid ära, kirjutab portaal MyLondon. Kuna noormees oli otsustanud, et tahab varahaldusvaldkonda tööle minna, siis teades, kui suur konkurents selles vallas on, teadis ta, et peab midagi teistmoodi tegema, et teda üldse märgataks.

Septembri keskpaigas postitas Tyoember ka oma Instagrami kontole tööotsingu kohta postituse, kus näitas kõrvuti kahte pilti – ühte, kus ta augustis tööd otsis ning teist, kus ta juba oma praktika lepingule alla kirjutas. Siis rääkis ta veel, et asub praktikale kolmeks kuuks.