USA teadlaste avaldamisjärgus olev uuring väidab, et vastuseis geneetiliselt muundatud organismidele (GMO) on eeskätt psühholoogilist laadi. Kui osale vastastele ei meeldi suurkorporatsioonid, mis GMO-sid toodavad, siis teistel ei olegi oma antipaatiale korralikku ratsionaalset põhjendust. Leitakse lihtsalt, et GMO-d on „ebaloomulikud”, sest nad on läbi teinud ebaloomuliku töötluse, millega nad on ühest asjast millekski teiseks muudetud.

„„Loomulik” on mõnele inimesele nagu Jumal, fundamentaalselt hea asi. Sellega ei tohi lollitada,” ütles uuringu üks autoreid, Pennsylvania ülikooli psühholoogiaprofessor Paul Rozin ajakirjale New Yorker. „Aga mõelge sellele. Samad inimesed, kes väidavad, et GMO-d on ebaloomulikud, on kokkerspanjeli omanikud ja söövad maisi, mis on umbes sama ebaloomulikud. Kuidas seda ajus kokku sobitada? Kui loomulik tähendab mõnele inimesele algupärast olekut, siis ei söö me üldse midagi, mis oleks loomulik, peale päris metsikute taimede.”


Loe edasi, et teada saada, millest tekib vastumeelsus geneetiliselt muundatud organismide ja puhastatud reovee vastu ning poolehoid rongidele-trammidele.