Keelu all on kõik kosmeetikatooted, kaasa arvatud tavapärased pesemisvahendid nagu seep või hambapasta.

Siiski ei tähenda keelu jõustumine seda, et tarbija jaoks harjumuspärased tooted kaoksid müügilt ja poeletid jääksid hõredamaks.

Eelkõige peavad keelust kinni pidama uute koostisosade või toodete väljatöötajad, kes pärast 11. märtsi peavad leidma testimiseks alternatiivse viisi. Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna peaspetsialist Leelo Männik selgitas, et tegelikult on ka pärast keeldu tootjatel võimalik erandkorras katsetada kosmeetikat loomade peal, kuid selleks on vaja eriluba. „Turult võetakse ära toode juhul, kui katseid on tehtud ilma eriloata veel pärast seda kindlat kuupäeva. Tarbijale iseenesest ei muutu sellest päevast alates midagi, sest müügil olevaid tooteid, mida on võib-olla testitud juba 10–20 aastat tagasi, poeriiulilt ära ei korjata.”

Tootjal ei ole kohustust toodet eraldi märgistada, aga kes loomkatsete välistamist rõhutada tahab, võib selle pakendile kirja panna. Männik lisas, et tänapäeval ei kipugi enam keegi loomkatseid tegema, sest see on kallis ja paljudel juhtudel on olemas alternatiivid.