Lootsmann saatis Tallinna ja Maardu linnavalitsusele ning Kose vallavalitsusele kirja, milles kutsub omavalitsusi kaaluma seadust rikkuvate alkoholimüüjate müügilubade tühistamist, vahendas Harju maavalitsus.

Lootsmanni sõnul on äärmiselt taunimisväärne, et alkoholimüüjad eiravad vastutustundetult alkoholiseadust. „Avaldan lootust, et omavalitsused kaaluvad tõsiselt politsei esildistes kajastatud alkoholimüüjate müügilubade tühistamist“, lisas Lootsmann.

Eelmisel nädalal võttis Tallinna linnavalitsus alkoholimüügi loa ära Kristiine Prismalt. Põhja prefektuuri andmeil on alkoholiseadust rikkunud veel vähemalt kaheksa Tallinnas, Maardus ja Kose vallas tegutsevat poodi.

Politsei tuvastas alkoholiseaduse rikkumise OÜ Kapri Gruppile kuuluvas toidupoes “Maahärra” (Raudtee 57, Tallinn), OÜ Lancoster kuuluvas kaupluses (Ristiku 54, Tallinn), OÜ Laola kaupluses “Ireen” (Avar 8, Maardu linn) ning OÜ-le Toomatare, OÜ-le Kristoke, OÜ-le Porri ja Ko ja AS-le Euro Oil kuuluvates müügikohtades Kose vallas.