Kui ta võitis oli tegu läbi aegade suurima lotovõiduga. Ta oli siis 55-aastane ja elas Lääne-Virginias. Kui tihti võidavad lotoga suuri summasid elus mitte just kõige paremini hakkama saavad inimesed, siis Whittaker oli ühe ehitusfirma president ja tal oli võidu hetkel varandust ligi 17 miljoni dollari eest.

Ühel päeval läks ta tanklapoodi, ostis võileiva ja tankis kütust. Ta otsustas ka lotopileti osta. Tuli suurvõit. Mees valis variandi, kus talle maksti korraga 113,4 miljonit dollarit. Edasi hakkas tema elu allamäge minema.

2003. aastal, vähem kui aasta pärast lotovõitu, murti sisse tema autosse, mis oli pargitud ühe stripiklubi ette. Pätid said vägeva noosi - Whittakeril oli autos kohver sularahaga. Seal oli 545 000 dollarit. Kui talt küsiti, miks ta sellist summat kaasas kandis, siis ütles ta: „Sest mul on see võimalus."

Veidi hiljem sokutasid kaks sama stripiklubi töötajat mehe joogi sisse pulbrit, mis muutis ta teovõimetuks. Nemadki soovisid teda röövida, kuida nad võeti kinni.

Nüüd võiks arvata, et Whittaker õppis oma vigadest. Et ta ei kandnud enam sularaha kaasa ja hakkas käima mõnes teises stripiklubis? Ei, paraku mitte. 2004. aasta jaanuaris murti taas sisse tema autosse ja seekord varastati 200 000 dollarit. See raha saadi aga hiljem kätte.

2004. aastal leiti esmalt tema enda kodust tütretütre poissõbra surnukeha. Ta oli teinud üledoosi. Sama aasta detsembris leiti surnuna tütretütar, kes oli enne seda 11 päeva kadunud olnud. Ta oli tapetud, kuid ka tema oli tarvitanud narkootikume. Keegi ei ole siiani kuriteo eest karistada saanud.

Neli aastat pärast Powerballi loto võitu oli Whittaker rahast lage - mitte ainult 113 miljonist vaid lisaks ka 17 miljonist, mis tal enne võitu oli. Juba oli ta võlgu 1,5 miljonit dollarit. Mees oli sattunud hasartmängu küüsi. Ta väitis küll, et ta oli paljaks varastatud.

2009. aastal leiti surnuna Ginger Whittaker Bragg, mehe tütar.

Ja viimane pauk tuli hiljuti. Whittakeri maja põles 2. detsembril maatasa ning see ei olnud kindlustatud.

Jack Whittaker süüdistab oma ülikehvas saatuses lotovõitu. Mõtlemapanev lugu igatahes.