Päris uues majas saavad õppeaastat alustada vaid Pärnumaal Audru vallas asuva Lindi lasteaed-algkooli lapsed, kuid tänavu on tervikremondi läbi teinud veel viis koolihoonet, millest lõviosa asub Tallinnas.

“Arvestades investeeringute kogumahtu on tegu päris märkimisväärse summaga, mis on suunatud koolilaste õppetingimuste parandamiseks, sest tööde maksumuseks kujunes ligi 325 miljonit krooni,” nentis Riigi Kinnisvara AS-i kommunikatsioonijuht Madis Idnurm. “Üle 2000 õpilase saab alates sellest kooliaastast enda kasutusse tänapäevased ja nõuetekohased klassiruumid, kus on piisavalt valgust ja õige sisekliima,” ütles Idnurm. Lisaks endise Lindi rahvamaja asemele kerkinud kahekorruselisele lasteaed-algkoolile remonditi Riigi Kinnisvara abiga täielikult veel neli kooli ning valmis ka Nõo põhikooli uus spordihoone. Augusti keskel avatud ligi 3000-ruutmeetrisesse spordikompleksi kuulub kolm täismõõtmelist korvpalliväljakut, jõu- ja aeroobikasaal ning pesemisruumid koos saunaga. Septembris avavad taas uksed täielikult rekonstrueeritud Avinurme keskkool, Kallemäe kooli Kuressaare filiaal, Tallinna Mustamäe humanitaargümnaasium ja Lasnamäe vene gümnaasium.

Puhtalt valla finantseerimisel valmis Kose gümnaasiumi kolmekorruseline juurdeehitus, mis läks maksma 18 miljonit krooni. “Uues nägusas hoones on 12 tänapäevase tehnikaga varustatud õppeklassi,” rääkis Kose gümnaasiumi direktor Aarne Puistama.

Tartus uus kool

Esimesena kümnest erakätesse läinud Tallinna koolist valmis tänavu kinnisvara- ja turvaärimees Urmas Sõõrumaale kuuluva Vivatex Holdingu remonditud Pelgulinna gümnaasium, millesse investeeriti 112 miljonit krooni. Suuremat koolide sulgemist tänavu ei toimunud ning tegevuse lõpetas vaid Audentese erakooli Tartu filiaal. Ministeeriumi kommunikatsioonibüroo juhataja Tarmu Kurmi sõnul asutati ettevõtlike lapsevanemate initsiatiivil selle asemel hoopis Tartu erakool.

Oktoobris pealinna koolide uus konkurss

•• Tallinna haridusameti haldusosakonna juhataja Anti Sirkeli sõnul läheb tänavu oktoobris kahe paketina konkursile veel 14–16 pealinna kooli hoonestusõigus, millele otsitakse samuti vähempakkumisel erafirmast renoveerijat-haldajat.

•• “Nimekiri pole päris lõplik, sest mõningaid asju on vaja täpsustada ning koolidega käivad veel läbirääkimised. Hindame nende olukorda ja vajadusi ning võib-olla saame mõne asja ise korda teha,” ütles Sirkel,

••Sirkeli kinnitusel tuleb konkursi pakkumiste esitamise tähtaeg tänavu varasemast tunduvalt pikem.

••“Eelmise aasta kahe kuu asemel kavatseme seda pikendada nelja kuuni, siis jõutakse põhjalikumalt valmistuda,” märkis Sirkel.

•• Lisaks juba valminud Pelgulinna gümnaasiumile käivad renoveerimistööd järgmises kuues Oliver Kruuda ja Urmas Sõõrumaaga seotud firmade kätte läinud koolis ning ülejäänud kolm lähevad remonti alates detsembrist.