Eesti juurtega baltisakslane Konrad Heilman, kes vahendab Saksa firma läbirääkimisi Dvigateli esindajatega, ütles, et see informatsioon pole veel pressile avatud. Samas kinnitas ta, et Dvigateli territoorium Suur-Sõjamäel on Lufthansa Airbus’ide võimaliku hoolduskeskuse ühe asupaigana kaalumisel.

Lufthansa Techniki ja Dvigateli esindajate vahel on juba mõnda aega käimas läbirääkimised, mille sisu ei soovi aga pooled veel avada. Dvigateli tegevjuht Ants Pilving ütles, et äriideena on mõte hakata Suur-Sõjamäel Lufthansa Airbus’e hooldama veel toores, sest pole teada, kas see ära tasub. Tõenäoliselt sellise keskuse ülalpidamiseks ühe lennufirma lennukeist ei piisa ja tuleb sõlmida lepingud ka teiste vedajatega. “Loomulikult oleks see meile teretulnud, sest elavdaks kogu kinnisvarategevust selles piirkonnas,” lausus Pilving, kelle sõnul on Dvigatel valmis osalema 100 miljonit krooni maksva halli rajamisel.

Ehitaja leidmiseks korraldatud eelkonkursil tegi parima pakkumise üks rahvusvaheline Luxembourgis registreeritud firma, kuid sellel osales ka mitu Eesti ehitusettevõtet. Eesti pool on esitanud sakslastele ka oma finantspakkumise ning lennujaama ja Dvigateli territooriumide plaanid. Projekti realiseerimisel tuleks lammutada ja uude kohta püstitada lennujaama katlamaja ja alajaam, mis suurte lennukite manööverdamisel lennujaamast Dvigateli ette jääks.

Lufthansa tehnohooldekeskusele konkureerivad lisaks Tallinnale ka Madrid, Bucureşti, Kiiev ja veel kaks linna, kuid kusagil ei asu pakutav koht lennujaamale nii lähedal kui siin.