Viimaste aastate lumerohked talved on pannud inimesi juba varakult lumelabidaid varuma. Kuid kui lumest labidaga jõud üle ei käi, on võimalus osta ka lumepuhur - masin, mis koristab lume kiirelt, ilma liigse vaevata.

Samas arvavad Delfi lugejad et viimase soetamine on raharaiskamine, kuna lumekuud on Eestis lühikesed. Ka leiavad lugejad, et masin saastab loodust ja tekitab liigset müra.

Toome teieni valiku arvamusi sellest, mida arvavad Delfi lugejad lumepuhurist ja lumelabidast.

*** "Puhur on järjekordne kaupmeeste trikk inimestelt raha välja pumbata ja kütust kulub ju ka! Kui kõik meie ümber huugaks ja üürgaks poleks ju hea? Minu meelest on tore pühapäevahommikul lund kühveldada."

*** "Muidugi eelistan ma lumepuhurit, aga kasutan labidat. Muidugi eelistan ma lehepuhurit, aga kasutan reha. Muidugi eelistan ma murutraktorit, aga kasutan niidukit. Meil on eurohinnad, aga eesti palk."

*** "Lumepuhur eramajal on mõttetu raha raiskamine. Pigem mänguasi meestele. Tüüpilise krundi puhul pole teepinnad nii suured, et lumepuhurisse peaks investeerima. Kui pind on väga suur, alles siis on minu arvates ost mõistlik."

*** "Keskkonna saastamine nii heitgaasi kui ka müraga - sama jube nagu lehepuhuriga paari lehekest mööda kõnniteed taga ajada või murulapikest üle paari päeva niidukiga närida.
Labidas ja luud teevad oma töö kenasti ära ja ka jõusaali pole enam vaja minna."

*** "Kui puhurid oleks kasvõi poole odavamad siis kaaluks selle ostmist. Meie talv pole nii pikk, et kaheks lumekuuks raatsiks 1000 eurot puhuri alla matta, mis ülejäänud aasta nagunii seisab.
Oleks siis mõni universaalsem asi mõeldud, kas aiatraktorile külge, mis paljudel nagunii olemas ja leiaks rakendust aastaringselt. Kui traktorit pole, siis tuleb muskleid labidaga treenida. Isiklikult pole mul väikse trenni vastu midagi ja lund loobin heameelega."

*** "Lumelabidas loomulikult. Puhur on tore asi küll näiteks kusagil metsas asuva laohoone hoovi puhastamiseks aga elamupiirkonda küll seda üürgajat ei taha.
Lisaks saab labidaga rookides hea trenni.