"Kampaania korras inimesi lollitada pole just tänuväärt tegevus, arvestades, et soveedi agitpropi ajad on ammu ajaloo prügikasti jäänud.
See, et seitsmele tagasitulijale mingi toetuseke anti - see nüüd vaevalt neid otsustama pani. Aga loosung "Talendid koju" on oma olemuselt tühi sõnakõlks, tal pole sisu. Kui kohalik otsustaja - võimur ja otsustaja - ei hinda oma rahva andekaid muuks kui orjadeks, kel pole inimväärikust, siis pole siin loosungitest abi.

Presidendilt oleks oodanud hoopis suunda andekate rahvuskaaslaste esiletoomisel ja austamisel. Aga välja tuli hoopis vastupidi, sel ajal kui Jänese skandaali tulemusena Neeme Järvi lahkus oli presidendil jt tegelastel suu vett täis, või mis hullem - kiideti jänest takka.

Mis kasu on loosungitest, kui sõnad ja teod lahku lähevad?
Talendid on alati isemõtlejad, nende koht ei ole vaimses soos, aga Eesti pole oma mentaliteedilt soost välja saanudki, isegi väljast toodud president juba sooaurudest läbi imbunud ja kiidab kohalikele konnadele takka.

Presidendilt ootaks selgroogu, mitte kahepaiksust," kirjutab lugeja.

"Ma tahaksin näha, kes selle idiootse kampaania idee genereeris. Tulge kõik kohe koju - ärge te jumala eest välisriikides teadmisi ja kogemusi omandage.

Muidu saavad ka teised kohaliku konnatiigi kaaslased teada, et mujal elu paremini korraldatud ning töö eest ka väärilist palka makstakse. See kampaania meenutab nõukaaegset raudset eesriiet, ainult et mõttetasandil.

Talendid tulgu koju, kus inimväärsete elamistingimuste asemel närune palk ning hoidku jumal, kui juhtud üldse tööta jääma. Siis kaotad kodu ja kakerdad tänaval ning lapsed pead üldse lastekodusse andma, sest abirahast lihtsalt ei jõua neid toita.

Ja kui sul on kodulaen ja õppelaen (sest oled ju hea töökoha lootuses ülikoolis õppinud aga kõik ju riigieelarvelisele kohale ei pääse), siis oled oma viletsa elunatukese lõpuni veel võlgades ka," leiab teine lugeja.