Üks lugeja nentis, et võttis nädal aega haiguslehte ning kaotas sellega 200 eurot kuus. "Enam seda viga küll ei tee," kurtis ta.

Teise lugeja sõnul püüab ta esimese päeva haigena kodus tööd teha, kuid seejärel on ta sunnitud tööle minema, sest "vaid rikkad saavad lubada haiguslehega kodus olemist".

Leidub neid, kes ei taha, et nende haigus teistele koormust juurde tooks, kuna inimestel on niigi käed-jalad tööd täis. Eriti keerukas on olukord neil, kes on vahetustega tööl või kelle tööandja võib saada trahvi, kui lubatud teenus ootamatult osutamata jääb.

Palju sõltub tõbisena tööl käimine ülemuse suhtumisest. Kui tegemist on mõistliku inimesega, siis võimaldab ta paindlikke lahendusi - näiteks lubab kasutada puhkusepäevi.

Teisel juhul tehakse töötajatele varakult selgeks, et firmas haiguslehti näha ei soovita ja töö tuleb ära teha igal juhul. Sisuliselt ainus väljapääs olukorrast oleks sellest asutusest lahkuda.

Mõne ameti puhul ei ole inimesel kedagi haiguse korral asendamas. Ühe lugeja sõnul peab ta aruanded esitama tähtajaks ning sel ajal peab ta tööl käima sõltumata sellest, kas ta on terve või haige. Väikses firmas asendajaid ei ole ning keegi teine ei valda ka teemat.

Lapse haigestumist vanemaga samal ajal nimetatakse lausa "vedamiseks", kuna siis on rahaline kaotus väiksem. Kuid ka haige lapsega kodus olemist nimetas mõni lugeja rahaliselt raskeks.

Lugeja arvutus:

Eesti keskmine palk oli 2012. aasta 3. kvartali seisuga 855 eurot. Sellest lähevad maksud maha ja alles jääb ligikaudu 678, kui sellest võtta 200 eurot haiguslehe tõttu maha, jääb alles 478 eurot. Sellest maksan korteri üüri 225 eurot + kommunaalmaksud, mis detsembris olid 124 eurot. Alles jääb 129 eurot. Lisaks on vaja maksta telefoniarve ja internet. Üle jäi pärast kõikide maksude maksmist umbes 90 eurot. "Jah on küll võimalik kuu lõpuni kuidagi ots-otsaga kokku tulla, jagades summa kuu peale ära, jääb päeva söögirahaks kolm eurot, aga kuna lisaks on vaja osta majapidamistarbeid, hügieenivahendeid ja muud vajalikku, siis on seis ikka väga ****."