"Minu tarbismisharjumusi ei ole euro otseselt muutnud. Maksin enne sularahas, maksan ka nüüd. Kaardimakseid ei poolda ja teostan neid üliharva. Internetipangas teen vajalikud ülekanded. Kulud on viimastel kuudel oluliselt suurenenud, aga see pole euro tulekuga seotud, lihtsalt on olnud vaja teha suuremaid väljaminekuid. Sellega seoses on siis hetkel ka säästud vähenenud. Toidu- ja esmatarbekauba peale ei kulu mul rohkem kui varem, olen lihtsalt vähem ja teisi kaubagruppe ostma hakanud, sest hinnad on jah poodides tõusnud. Ja väljas olen ka hakanud rohkem sööma, sest kokkuvõttes tuleb nii odavam, kui osta ise head-paremat ja sellest midagi vaaritada," kirjutas Delfi lugeja.

"Minul ei ole põhjust olnud omi tarbimisharjumusi muuta, sest sissetulek on inflatsiooni võrra kasvanud. Küll aga on omi tarbimisharjumusi oluliselt piiranud minu lähisugulased. Poodidesse lähevad ainult äärmise vajaduse rahuldamiseks. Reisidest ja spaade külastamisest on nad sunnitud täielikult loobuma. Kusjuures kõigil neist on kõrgharidus. Kommunaalmaksude, tarbekaupade hindade hüppeline tõus, laste kasvatamine ja huvialaringid võtavad olulise osa nelde sissetulekust ära," rääkis teine lugeja oma arvamust finantskäitumise muutusest seoses euroga.

"Maksan nii kaardiga kui sularahas. Tihti olen võtnud sularaha välja just selleks, et harjuda uue rahaga. See euro kallal vingumine ja ignoreerimine ei aita, sest fakt on, et kroon niipea tagasi ei tule ja mida kiiremini me uue raha omaks võtame ja uued hinnad pähe hakkavad jääma seda kergem meil endil on," lisas järgmine Delfi lugeja.

Muidugi hullult tuleb poes kalkuleerida, sest kaupmehed petavad täiega, kasutades ära inimeste üldist segadust uutes hindades ja suurusjärkudes orienteerumisel. Elu on nii kalliks läinud, et väga palju olen hakanud kasutama ebay'd ja muid odavamaid alternatiive kauba ostmisel. Samuti sai maha pandud kartul ning ehitatud kasvuhoone. Hakkab jälle vaikselt Nõukogude aeg tagasi tulema," lisas ta.

Kristjan kirjutab aga, et hinnatõus on jube, mitte ainult euro tulekuga, aga enne seda juba.

"Sama kauba, mis aasta-kaks tagasi sai 100 krooni eest saab täna 10 euro eest. Palgatõusust pole muidugi haisugi, ega ikka üksi rohkemat välja ei kauple kui tööandjal teine jorss odavama raha eest kohe palgata," kirjutas Kristjan.

Tarbija nime taha peituv Delfi lugeja kirjutab juhise kuidas toimida.

"Tööstuskaupu ei osta eestist. Mõttetu. Tellin inglismaalt, 4 korda odavamalt. Maksan kaardiga. Toidukaupu ei osta üldse, need saan tuttavalt talunikult temale osutatud teenuste eest. Juuksurile ka ei maksa, ei nii ega teisiti-tasun teenustega. Üüri, elektri ja neti maksab ülekandega," selgitab lugeja.