Liisinguintress keskmiselt 10 %

Eesti kolme suurima turuosaga liisingfirma Hansa Liisingu, Ühisliingu ja Eesti Tööstusliisingu intressid olid septmebris 8-11 protsenti, mis on viimastel kuudel langenud.

BNS

Bergmann ootab nõuete kaitsmist

Pankrotistunud ekspankur Andres Bergmann ei võta tema vastu 232 miljoni krooni ulatuses esitatud nõudeid tõsiselt, märkides, et need pole veel kaitstud. "[Nõuete taga] pole võlausaldajaid, on ERA Panga pankrotitoimkond ja keegi Sosaar," ütles Bergmann. "Ma pean neid tänama, et nad mind edetabelisse aitasid. Nõuded peab kohtus läbi ka vaidlema," ütles Bergmann.

EPL

Toetust taotleb 210 mahepõllupidajat.

Mahepõllumajandusetoetuse saamiseks on põllumjandusministeeriumile laekunud 210 taotlust. Põllumajandusminister kinnitab taotlejate nimekirja 6. oktoobriks ja raha peab laekuma 15. oktoobriks. BNS

Gates endiselt kõige rikkam ameeriklane.

Bill Gates on endiselt rikkaim ameeriklane, aga enam kaugeltki mitte nii jõukas kui aasta eest, mil ilmus eelmine Forbesi rikkurite nimekiri. Forbesi teatel on Microsoft Corp-i asutaja jäänud aastaga 22 miljardi dollari võrra vaesemaks ning Oracle Corp-i juht Lawrence J. Ellison on jõudnud talle varakate edetabelis tihedalt kannule. Gatesi varenduse suuruseks hindab Forbes 63 miljardit dollarit (1.159.200.000.000 krooni), võrrelduna 85 miljardi dollariga möödunud aasta samal ajal. AP/BNS

Nafta hind liikus reedel langussuunal.

Nafta hind Euroopas liikus reedel langussuunal, kuna turg ootab Ameerika Ühendriikide presidendi Bill Clintoni otsust, kas avada strateegilised naftavarud või mitte. Brenti toornafta hind kukkus reedel Londonis 0,11 dollarit 32,62 dollarini.

Reuters/BNS