Merko võitis Tallinna Teede erastamise

Parima pakkumise AS-i Tallinna Teed erastamiseks tegi AS Merko Ehitus, kokku osales teisipäeval toimunud kirjalikul enampakkumisel neli firmat.

Merko Ehitus pakkumine oli 42,6 miljonit krooni, ütles Tallinna ettevõtlusameti kontsernipoliitika teenistuse direktor Charlie Viikberg. “Ja tegelikult oleme kõvasti pettunud, et ei tulnud kõrgemat pakkumist,” lisas ta.

Kokku osales enampakkumisel neli pakkujat, kellest üks ei kvalifitseerunud. 42,25 miljoni kroonise pakkumise tegi AS Talter ning 42,1 miljoni kroonise pakkimise AS Tref. EMV Skanska pakkumine ei osutunud nõuetele vastavaks, märkis Viikberg.

Tallinna Teede käive oli eelmisel aastal 79,3 miljonit krooni ja kasum 6,4 miljonit krooni. 1999. aastal teenis linnale kuuluv ettevõte 93,8 miljoni krooni suuruse käibe juures 8,6 miljonit krooni kasumit.

Tallinna Teede eelmise aasta tuludest ligikaudu 62 protsenti moodustasid Tallinna linna tellimused.

BNS

EVP-de kasutusaeg pikeneb

Rahandusministeerium koostas erastamisväärtpaberite (EVP) väljaandmise ja kasutamisega seotud seaduste muutmise eelnõu, mille kohaselt saaks EVP-sid kasutada eluruumide ja maa erastamiseks kuni 1. juulini 2006. aastal.

Juhtudel, mis pole sätestatud eluruumide erastamise seaduses ja maareformi seaduses, saab erastamisväärtpabereid kasutada kuni järgmise aasta 1. juulini, teatas rahandusministeerium.

Kokku on kustutatud 14,9 miljardit ja kasutamata 1,4 miljardit EVP-krooni, millele lisandub veel umbes 200 miljoni krooni ulatuses seni rahuldamata kompensatsiooninõudeid.

BNS

Andmesidevõrk Metroo jõudis Mustamäele

MicroLink Online’i valguskaablil põhineva andmesidevõrgu Metroo teise etapi käigus liitusid Metroo Gigabit Ethernet võrku Mustamäe äripiirkonnad Tallinnas.

Metroo kesklinnavõrguga ühendatud ärimajades asub 912 firmat, millele lisaks on nüüd võimalus Metrooga liituda ka Mustamäe, Kadaka ja Tammsaare tee ning Laki tänava äripiirkondade firmadel, teatas Microlink Online.

Märtsis loodud Metroo Gigabit Ethernet on uue põlvkonna ülisuure läbilaskevõimega optiline andmesidevõrk.

BNS

Läänemaale tuleb loodussäästlik kinnisvaraprojekt

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) töötab välja loodussäästlikku kinnisvaraarenduse kontseptsiooni, mille alusel on kavas käivitada maakodude rajamise pilootprojekt Dirhami lähedal Läänemaal.

“Meie uueks tegevussuunaks on loodushoidlik kinnisvaraarendus, mille eesmärk on hakata pakkuma Eesti maapiirkondades metsanduslikult vähemväärtuslikke alasid kinnisvaraturule,” rääkis RMK peadirektor Andres Onemar.

Dirhamisse on kavas rajada kolmest maa-alast koosnev puhkamiseks mõeldud maakodude piirkond. Onemari sõnul on detailplaneeringute koostamine alanud ja kui kõik sujub plaanipäraselt, jõutakse esimeste kruntide müümiseni 2003. aasta kevadel.

Detailplaneering on algatatud 18, 25 ja 19 hektari suurustele maa-aladele, kuhu RMK taotluse kohaselt võiks paigutada hajusalt igaühele 16 krunti suurusega 1000-2000 ruutmeetrit. Rajatavad maakodud peaksid planeeringu tingimuste kohaselt olema ühekordsed puitehitised maksimaalse pinnaga kuni 150 ruutmeetrit. Kunstliku looduskeskkonna ja kõvakattega teede rajamine on võimalikult piiratud, et säilitada maksimaalselt loodust.

BNS

Kadrioru apteek sai uue omaniku

Tallinna elamumajandusamet sõlmis reedel ajaloolise Kadrioru apteegi enampakkumise võitja AS-iga Morrison Invest ostu-müügilepingu.

Leping sai reedel notariaalse kinnituse, ütles Tallinna elamumajandusameti müügi- ja hankeosakonna juhataja Udo Klopets. Elumajandusamet kinnitas kuu aega tagasi Kadrioru apteegi kinnistu parimaks pakkujaks Morrison Investi, kes ostis hoone 2,305 miljoni krooniga.

Kadrioru apteegi kinnistu suurus on 1040 ruutmeetrit, apteegihoone netopind 338,8 ruutmeetrit, abihoone 60,2 ja kõrvalhoone suurus 71,2 ruutmeetrit.

Krundil asuvad apteegihoone ja kõrvalhoone on tunnistatud arhitektuurimälestisteks ja nendele kehtivad muinsuskaitseseadusest tulenevad kohustused ja kitsendused. Hooned on tähtajatu rendilepinguga.

BNS