Jegorovi majas rekordhinnad

Kinnisvaraarendusfirma Pro Kapital poolt arendatava nn. Jegorovi kinnistu kallimad korterid on müüdud hinnaga 40 000 krooni ruutmeetri eest.

Pro Kapital Eesti peadirektor Andrus Lauritsa sõnul moodustab keskmine korterite ruutmeetri müügihind Raekoja platsis 30 000 krooni. ”Kõik kallimad korterid, hinnaga 40 000 krooni ruutmeeter on vaatega Raekoja platsile”, lisas Laurits. Pro Kapital arendab ja müüb Jegorovi kinnistut juhtimislepingu alusel.

EPL

Ober-Haus laenab 319 miljonit

Kinnisvarafirma Ober-Haus laenab Hansapangalt ja Landesbank Schleswig-Holstein Girozentrale Kielilt (LB Kiel) kokku 319 miljonit krooni, samuti käivad Ober-Hausil läbirääkimised teiste välispankadega.

Sündikaatlaenu eesmärk on refinantseerida Ober-Hausi olemasolevat laenuportfelli ning samuti rahastada Tallinnas arendatavaid kinnisvaraprojekte Norde Centrum ja Mustakivi, teatas Ober-Hausi juhatuse esimees Paul Oberschneider.

Sündikaatlaenust 102 miljonit krooni kulub olemasolevate projektide refinantseerimisele, 112,6 miljonit krooni Mustakivi projekti ning 104 miljonit krooni Lootsi tänaval paikneva Norde Centrumi arendamiseks, ütles Oberschneider.

BNS

Pärnu haiglat soovib ehitada neli firmat

Sihtasutuse Pärnu Haigla konkursile uue haiglahoone ehitustööde lõpuleviija leidmiseks saabus neli pakkumist, ehitustöid soovivad jätkata AS Skanska EMV, AS FKSM, AS Merko Ehitus ja OÜ Eesti Ehitus.

Konkursikomisjon valib võitja kahe kuni kolme nädala pärast.

Pärnu haigla uue hoone valmisehitamiseks kulub 270 miljonit krooni. Hankelepingu täitmise tähtaeg on märts 2003.

Pärnu uue haigla lõpuniehitamiseks võtab sihtasutus Pärnu Haigla laenu, mille maksavad solidaarselt tagasi Pärnu linn ja riik.

Pärnu uude haiglasse on planeeritud ligi 290 voodikohta.

BNS

Szolnoki turuhoone ehitus takerdub bürokraatiasse

Tallinnasse Mustamäele Szolnoki avaturu asemele turuhoone ehitamise plaan on jäänud venima. Juba neli aastat tagasi alustatud projekt pole detailplaneeringu algatamisest kaugemale jõudnud.

Tallinna linnavalitsus algatas planeeringu mullu novembris, kuid teavitas sellest alles esmaspäevases Postimehes ehk aasta aega hiljem.

Tallinna säästva arengu ja planeerimise ameti spetsialist ütles, et planeeringu algatamisest teavitamine jäi aastajagu hiljaks seoses ühe töötaja veaga, kes oli unustanud seda õigeaegselt teha. Samas ei ole planeering spetsialisti sõnul algatamisest kaugemale jõudnud, see seisab siiani projekteerija käes. Ei linnavalitsus ega volikogu pole seda kehtestada saanud.

BNS

Sampo ehitab kahjukäsitlejatele maja

Sampo Eesti Varakindlustus ostis Tallinnas Mustamäel Laki tänava ja Tammsaare tee nurgal 3061 ruutmeetri suuruse krundi, kuhu kavatseb ehitada uue kahjukäsitlusosakonna hoone.

Sampo Eesti Varakindlustuse teatel oli maa ostutehingu maksumus 1,5 miljonit krooni. Ettevõtte turundussuhete spetsialist Aili Kukumägi ütles, et hoone täpne ehitusmaksumus pole praegu veel teada ning see selgub maja ehitamiseks korraldataval konkursil.

Kahjukäsitlusosakonna juhataja Eero Link lausus, et uut hoonet on vaja eelkõige klientide kiiremaks ja mugavamaks teenindamiseks. Praegu käsitleb selts kahjusid Tondil, kuid seal puuduvad head parkimistingimused ning hoones kasutatav teeninduspind jääb Sampo hinnangul väikeseks.

BNS

Kinnisvaratehinguid senisest rohkem

Statistikaameti andmeil tõestati tänavu kolmandas kvartalis 5223 kinnisvaratehingut. Näitaja ületab esmakordselt vallasvaratehingute arvu.

Vallasvaratehinguid sõlmiti kolmandas kvartalis 5189.

Kolmandas kvartalis sõlmitud kinnis- ja vallasvara ning hoonestusõiguse ostu-müügilepingute arv vähenes tänavuse teise kvartaliga võrreldes neli protsenti. Võõrandatud vara lepingujärgne väärtus oli kolmandas kvartalis 2,9 miljardit krooni.

Kõige rohkem toimus kvartali jooksul korterite ostu-müügitehinguid - 57 protsenti tehingute üldarvust.

BNS