Lasnamäele tuleb uus ärirajoon

Tallinna linnavalitsus esitab kolmapäeval volikogule eelnõu Lasnamäel Peterburi tee 64 asuva 2,2 hektari suuruse kinnistu detailplaneeringu kehtestamiseks, kuhu kavandatakse ärirajoon.

Detailplaneering näeb ette Peterburi tee 64 kinnistu jagamist viieks ärimaa krundiks, kaheks äri- või tootmismaa krundiks, kolmeks tootmismaa krundiks ja kolmeks transpordimaa krundiks.

Seni hoonestamata kruntidele on kavandatud ühe- kuni neljakorruselised hooned.

BNS

Looduskaitse all olevat maatüki saab vahetada

President Arnold Rüütel kuulutas esmaspäeval välja kaitstavate loodusobjektide seaduse muutmise seaduse, mis võimaldab maaomanikel looduskaitse all olevad maatükid riigimaa vastu välja vahetada.

Seadus annab võimaluse vahetada haruldaste liikide kaitsetsoonis olevad maatükid välja sellise riigimaa vastu, millel pole majandamiseks piiranguid.

Seadusmuudatus sätestab ka tulumaksuvaba loodushoiutoetuse. Toetust saab maksta sellistes kohtades, kus kaitseala kaitse-eeskiri näeb ette mingit kohustuslikku tegevust, näiteks niitmist või karjatamist, et soodustada väljakujunenud poollooduslike koosluste säilimist ja taastamist.

BNS

Tartu Anne Turule ei leitud ostjat

Tartu linnavalitsusele ei laekunud tähtajaks ühtegi pakkumist AS-i Anne Turg kõigi aktsiate ostuks.

Tartu abilinnapea ja pakkumiskomisjoni esimees Margus Hanson ütles, et kuna ühtegi pakkumist ei laekunud, tunnistas komisjon 10 miljoni kroonise alghinnaga müügis olnud aktsiate enampakkumise ebaõnnestunuks.

Selle üle, kas panna aktsiad uuesti müüki ning millise hinnaga, teeb Hansoni sõnul linnavalitsus, kes arutab küsimust ilmselt juba neljapäevasel istungil.

BNS

Kadaka puiestee läheb remonti

Tallinna linnavalitsuse kommunaalamet kuulutas välja riigihanked Kadaka puiestee rekonstrueerimise tööprojektide koostamiseks.

Kommunaalameti ehituse ja järelevalve osakonna juhataja Kaupo Raadik ütles, et linnavalitsus kavatseb rekonstrueerimistöid Kadaka puiestee raudteeviadukti ja Pärnu maantee vahelisel lõigul alustada järgmise aasta kevadel.

BNS

Statoil avas teise automaattankla

Eesti Statoil avas teisipäeval Tallinnas Õismäel oma teise kaubamärgi 1-2-3 all tegutseva automaattankla, jaanuaris valmib üks tankla veel Tallinnas Rannamõisa teel.

Eesti Statoili peadirektor Epp Kiviaed ütles, et Õismäe tee 10 paikneva uue tankla rajamine läks maksma sama palju kui eelmise aasta lõpus Tallinnas Järvel avatud esimene 1-2-3 jaam ehk neli miljonit krooni.

Kiviaia kinnitusel rajab Statoil Eestisse 1-2-3 automaattanklaid veel, ent ühtegi kindlat kohta tema sõnul veel välja valitud pole. BNS

Viking Motors rajab Jõhvi autopoe

Saabide, Opelite ja Jaguaride edasimüüja Eestis Viking Motors investeerib ligi 12 miljonit krooni uue autokeskuse ehitamiseks Jõhvi.

Viking Motors võitis Jõhvi linna korraldatud konkursi ning alustab järgmise aasta keskel Rakvere tänava ja Narva maantee ristil tanklate lähedal autokeskuse ehitustöid, kirjutab ajaleht Põhjarannik. 1000 m2 ehituspinnaga hoonesse tuleb nii autosalong kui teeninduskeskus.

BNS

Akadeemia tee ühiselamud lähevad müüki

Kohtutäitur Arvi Pink müüb 18. detsembril enampakkumisel osa Tallinnas Mustamäel asuvatest kurikuulsatest Akadeemia tee ühiselamutest, mis senistel andmetel kuuluvad OÜ-le Fennovara. Vara alghind on 9 miljonit krooni.

Pink kinnitas, et müüb hooneid Fennovara võla katteks. Pink ei soovinud kommenteerida, kes on võla sissenõudja, kuid kinnitas, et see ei ole Tallinna linn.

BNS

Humala varemetele kerkib hotell

OÜ Hotell Pallas avab mais Tartu kesklinnas endise Humala õllerestorani kohale kerkivas hoones hotelli London, kuhu tuleb 60 numbrituba ja 100-kohaline konverentsisaal, kirjutab Tartu Postimees.

Kavandame uue hotelli kolme- kuni neljatärniliseks, esimesed broneeringud juba tehtud, ütles Hotell Pallase juhatuse esimees Verni Loodmaa.

Loodmaa sõnul on Tartus küll palju hotelle, kuid neid napib just südalinnas. Lähinädalatel esitab Loodmaa Tartu linnavalitsuse liikluskorraldusteenistusele ettepaneku, kuidas bussid südalinnahotellile ligi pääseksid ning kuhu võiks ehitada parkla.

Hotellihoone valmimistähtaeg on 2. mai

BNS

Kinnisvara korrashoiul oma standart

Eesti kinnisvaraomanikud, kinnisvara hooldajad ja haldajad võivad kinnisvara korrashoiu tagamisel tegutseda vastvalminud Eesti standardi kohaselt, teatas Eesti Kinnisvara Haldajate ja Hooldajate Liit (EKHHL).

Standardi põhjal koostatud raamatud ”Kinnisvara korrashoid - käsiraamat asjatundjale” ja ”Kinnisvara korrashoid - käsiraamat omanikule” peaksid EKHHL-i tegevjuhi Jüri Kröönströmi sõnul andma vastuse kõigile kinnisvara korrashoiuga seonduvatele küsimustele.

BNS