Talinvest müüs Saare õlle Magnum Grupile

Talinvest ja Magnum Grupile kuuluv AS Moredon sõlmisid kolmapäeval lepingu, mille kohaselt Talinvest müüs Moredonile kõik Saare õlle aktsiad.

Talinvesti suuraktsionär Jaak Roosipuu ütles reedel, et lepingu tingimused on pooltevahelisel kokkuleppel konfidentsiaalsed. Roosipuu sõnul otsustavad uued omanikud, kas õlletehas jätkab Saare õlle nime all või hakkab tegutsema Magnum Grupile kuuluva Tartu õlletehase nime all. "Hindame, et Saare õllel on tugev kaubamärk," kommenteeris ta.

Saare õlle müümise põhiline põhjendus on Roosipuu sõnul see, et Saare õlu on väiketootja. Liites ettevõtte Tartu õlletehase müügivõrku, on võimalik kulude tasandit tunduvalt vähendada, märkis ta. Kuna Tartu õlletehasel on olemas kõik vajalik õlle realiseerimisse puutuv, on nende jaoks Saare õlu väärtuslikum kui Talinvesti jaoks, ütles Roosipuu.

Saare õlu on turule toonud kaks uut õllesorti - Heleda ja Kerge Prii, jõulude aegu tuleb turule Saare Jõulud. Saare õlu on ainus pastöriseerimata õlle tootja Eestis. Saare õlle selle aasta üheksa kuu käive oli 17 miljonit krooni ning ettevõtte kasum ulatus sadadesse tuhandetesse kroonidesse.

Pindi hagi Paide Piimakombinaadi vastu rahuldati

Järva maakohus rahuldas reedel Pindi Väärtpaberite hagi Paide Piimakombinaadi vastu, millega kombinaadi 1. juuni aktsionäride üldkoosoleku otsused on kehtetud.

Pindit esindav vandeadvokaat Aivar Pilv ütles, et on kindel, et teine pool kaebab otsuse edasi. Nad on varem deklareerinud, et tegemist on kunstlikult konstrueeritud hagiga, lisas ta. Paide Piimakombinaadi aktsionärid arutasid 4. mai üldkoosolekul kogu päevakorra läbi ning võtsid vastu otsused. Kui päevakord oli ammendatud, otsustati 1. juunil jätkata, ütles Pilv. Pilv ütles, et 1. juuni päevakorda võeti 4. mai koosolekul negatiivse lahendi saanud punktid: aastaaruande kinnitamine, kasumi jaotamine, uue põhikirja redaktsiooni kinnitamine ja uuest põhikirjast tuleneva nõukogu valimine.

Tallinna Pank registreeris Läti tütarfirma

Tallinna Panga finantsgrupi tütarfirma Tallinna Pank Leasing Latvia on esmaspäevast kantud Läti ettevõtete registrisse.

Panga juhatuse liige Raivo Vare ütles, et Tallinna Pank Leasing Latvia SIA nime all hakkab firma Läti klientidele pakkuma eelkõige liisingu- ja faktooringuteenuseid, samuti muude Tallinna Panga grupi tegevusaladega seotud teenuseid. Loodud firma toetab Vare sõnul ka Tallinna Panga koostöösidemeid sealsete klientide ja Läti= finantsinstitutsioonidega.

Liviko ja EMEX-i aktsiate vastu suur huvi

Väärtpaberispetsialistide hinnangul on huvi novembri teisel poolel müüki tulevate viie protsendi Liviko ja EMEX-i vähemusaktsiate vastu suur.

Müüki tuleb 500 000 Eesti Metalliekspordi (EMEX) aktsiat ja 186 375 Liviko aktsiat.

Mõlema ettevõtte aktsiate nimiväätus on 10 krooni. Talinvesti diiler Meelis Männik ütles, et kindlasti osalevad pangad ja teised institutsionaalsed investorid aktsiate erastamisel, kuna turg on väga huvitatud igast uuest aktsiast. Männik tõdes aga, et vabasse ringlusse tulevate aktsiate arv on siiski väga väike, sestap ei muutu need kohe likviidseks ega jõua niipea börsile. Aktsiate hind kujuneb Männiku sõnul nende turuhinna lähedaseks. Tallinna Panga kasum oktoobris 4,6 miljonit krooni

Tallinna Panga kasum kasvas oktoobris 4,6 miljoni krooni võrra, viies aruandeperioodi kasumi 42,1 miljoni kroonini.

Tallinna Panga bilansimaht kasvas oktoobris 1,9 protsenti ehk 33 miljoni krooni võrra, s.o 1,8245 miljardi kroonini. Klientide nõudmiseni hoiused vähenesid oktoobris panga teatel 4,3 protsenti ehk 37,5 miljoni krooni võrra.

Klientide tähtajalised hoiused kasvasid samas 8,8 protsenti ehk 21,1 miljonit krooni. Sellest ligi 12 miljoni kroonine kasv oli tingitud eraisikute tähtajaliste hoiuste kasvust ja 9,7 miljoni kroonine kasv juriidiliste isikute tähtajaliste hoiuste kasvust.

Forekspanga kasum kasvas 4,7 miljonit krooni

Forekspanga aruandeaasta akumuleeritud tulu kasvas oktoobris 4,7 miljoni krooni võrra ja jõudis 34,1 miljoni kroonini.

Forekspanga bilansimaht kasvas oktoobris 28,9 miljoni krooni võrra ehk 2,7 protsenti, ulatudes kuu lõpul 1,102 miljardi kroonini. Bilansimahu kasvu peamiseks allikaks oli panga teatel nõudmiseni hoiuste suurenemine. Nõudmiseni deposiidid kasvasid 20,1 miljonit krooni võrra 634,215 miljoni kroonini ehk 3,3 protsenti. Tähtajaliste deposiitide maht kahanes 10,7 miljonit krooni 169,244 miljoni kroonini ehk 5,9 protsenti.

Baltic News Service