Eesti Energia laenas 31 miljonit krooni

Eesti Energia võttis kahe lühiajalise kommertspaberite emissiooniga Eesti rahaturult kokku 31,1 miljonit krooni laenu.

“Kolmekuulise 26,1 miljoni kroonise emissiooni intress oli 16,7 protsenti ning ühekuulise viie miljoni kroonise emissiooni intress 15 protsenti,” ütles Hansapanga intressitoodete mänedÏer Ülo Kallas.

Noteerimiskomisjon arutab emissioone

Börsi noteerimiskomisjon arutab täna Leks Kindlustuse ja Forekspanga taotlusi lisaemissioonide noteerimise kohta.

Börsi noteerimiskomisjon võib istungi alguses päevakorda sisse hääletada ka Farmaatsiatehase taotluse firma aktsiate noteerimise lõpetamiseks börsi põhinimekirjas.

Ikaldus sasib Maaelu Fondi

Riiklikule Põllumajanduse ja Maaelu Krediteerimise Fondile jäi tänavu septembris väidetava ikalduse tõttu tagasi laekumata 29 miljonit krooni.

Maaelu Fondi finantsdirektor Ardo Nõmm ütles, et fond pikendas laene järgmise aasta alguseni. “Nendele, kes seda soovisid, üldiselt pikendasime laene,” sõnas ta.

Ühispank võib Tallinna Piima müüa poolteise aastaga

Tallinna Piimatööstuse enamusaktsiate omanik ETFC Grupp sõlmis Ühispangaga müügi nõustamise mandaadilepingu tänavu juulis. Selle kohaselt otsib pank kuni 75 protsendi ettevõtte aktsiatele uut omanikku poolteise aasta jooksul, ütles ETFC Grupi pressiesindaja.

Tallinna Piimatööstuse nõukogu esimehe Oliver Kruuda sõnul vajab ettevõte strateegilist partnerit, et tagada tööstuse arenguks vajalikud investeeringud.

Võru Juustu käive oli 144 miljonit krooni

Eesti suurima juustutootja AS-i Võru Juust üheksa kuu käive kasvas mullusega võrreldes ligi seitse protsenti 144,4 miljoni kroonini.

Ettevõte on üheksa kuuga tootnud 4600 tonni juustu. Septembris oli sama näitaja 400 tonni.

Viru Rand avab idaturu

Viru Ranna juhatuse esimees Andres Eesmaa kinnitab, et idaturg on kalatootjale vaikselt avanemas ning kõige halvemad ajad hakkavad mööduma.

“Oleme idaturuga kauplemisel võtnud tarvitusele terve rea meetmeid, mis erinevad traditsioonilistest turustuskanalitest ja esimesed positiivsed mõjud on juba näha,” ütles Eesmaa. “Osaliselt kaupleme bartertehingutega, kuid suures osas juba ka rahaliselt, kuigi need rahavood veel päris korralikult ei tööta. On näha, et Vene tarbijatel on taas tekkimas maksevõime,” rääkis Eesmaa.

Nordika kogus 6,9 miljonit krooni

Nordika Kindlustuse AS kogus septembrikuu jooksul 6,902 miljoni krooni preemiaid ning maksis hüvitisteks 3,317 miljonit krooni.

Selle aasta üheksa kuuga on Nordika Kindlustus kogunud 62,451 miljonit krooni preemiaid ja maksnud hüvitisteks välja 31,236 miljonit krooni, teatas Nordika Kindlustuse juhatuse liige Margus Suik.

Sangar teenis neli miljonit krooni kasumit

Rõivatootja Sangar STC AS-i tänavune üheksa kuu käive oli 45,5 miljonit krooni, ettevõtte puhaskasum oli neli miljonit krooni.

“Nii käive kui ka puhaskasum kasvasid võrreldes sama ajavahemikuga möödunud aastal 33 protsenti,” ütles Sangari finantsdirektor Maia Palsi.

Leks kogus 141,7 miljonit krooni

Leks Kindlustus kogus üheksa kuuga 141,7 miljonit krooni kindlustuspreemiaid, mis on ligi kolmandiku võrra enam kui eelmisel aastal samal ajal.

Hüvitisi on Leks Kindlustus samal ajal väljastanud 77,9 miljonit krooni.

Kõige rohkem kogus selts ettevõtete varakindlustuspreemiaid ning preemiaid kohustuslikust liikluskindlustusest.