EVEA Panga uueks juhiks sai Margus Tilga

EVEA Panga juhatus määras panga uueks juhatuse esimeheks kunagise pangainspektsiooni juhataja Margus Tilga.

Juhatuse esimees Boris ·pungin esitas juhatusele avalduse esimehe kohalt tagasiastumise kohta, põhjendades tagasiastumise vajadust panga huvidega praeguses olukorras, teatas pank.

Viimased kolm aastat on Margus Tilga töötanud EVEA Pangas Rapla kontori juhatajana.

Riik loob energeetikakontserni

Vastavalt energeetikasektori ümberkujundamise kavale toimub Eesti Energia ja Eesti Põlevkivi liitmine Eesti Energia aktsiakapitali laiendamise teel.

Valitsuse teisipäevase otsuse järgi moodustub ühtne kontsern Eesti Energia aktsiakapitali suurendamisega nii, et riik tasub väljalastavate aktsiate eest Eesti Põlevkivi aktsiatega.

Maapank koondab viimased tellerid

Pankrotis Maapank koondab sel nädalal viimased allesjäänud 36 tellerit.

Panga pankrotihaldur Terje Eipre ütles, et pärast 1. novembrit jääb Maapanka alles 110 töötajat, kes tegelevad peamiselt laenude tagasisaamisega.

Laevaremonditehase kasum 56 miljonit

Balti Laevaremonditehas teenis selle aasta üheksa kuuga 530 miljoni kroonise käibe juures 56 miljoni kroonise kasumi.

Balti Laevaremonditehase direktor Fjodor Berman ütles, et aasta lõpuks peaksid 700 miljoni kroonine käibe- ning 80 miljoni kroonine kasumiprognoos täituma.

Estimpeks kaotas linnakohtus

Tallinna linnakohus jättis kolmapäeval endise riigiettevõtte Estimpeks hagi riigi vastu Rotermanni soolalao tasuta võõrandamise küsimuses rahuldamata.

Estimpeks taotles Rotermanni soolalao kahe aasta eest toimunud tasuta võõrandamise tühistamist, sest peab seda ebaseaduslikuks.

Rakvere Lihakombinaat loodab taastada ekspordi

AS Rakvere Lihakombinaat loodab vähemalt osalisele ekspordi taastumisele lähitulevikus.

Rakvere Lihakombinaat on saatnud esimesed kriisijärgsed proovikoormad Venemaale ja Ukrainasse, samuti on lihakombinaadil lootust alustada eksporti Leetu.

Analüütikud hoiatavad deflatsiooni eest

Siiani tõusvate hindadega leppima pidanud Brasiilias on toiduainete ja rõivaste hinnad ning korteriüürid hakanud langema.

Traditsiooniliselt ülikallis Jaapanis maksavad toit ja jook ning majapidamiskaubad vähem kui aasta tagasi ning maa hind on 1992. aastaga võrreldes langenud 63 protsenti.

Hiinas on alanud tõeline hinnasõda ja ettevõtted alandavad üksteise võidu hindu, sundides valitsust protsessi sekkuma ja hinnasõda peatama.

Venemaa plaanib tolle eksporttoorainele

Vene valitsus on koostanud eelnõu nafta-, gaasi-, metalli- ja puiduekspordi maksustamiseks alates 1. novembrist.

Allikate teatel tahab Kreml kehtestada tooraineekspordile viieprotsendilise maksu.

Eesti Mobiiltelefon on Sonera tulusaim investeering

Eesti Mobiiltelefon (EMT) on Soome telekommunikatsioonifirma Sonera ülekaalukalt tulusaim välisinvesteering, selgub Kauppalehtis avaldatud andmetest.

24,5-protsendiliselt Sonera kontrolli all olevasse Eesti Mobiiltelefoni tehtud investeeringu tootlus on 32 protsenti; Latvijas Mobilais Telefonsi (LMT) vastav näitaja on vaid 16,8 ja Leedu UAB Omniteli näitaja 7,7 protsenti.