Postimees jätkab maja ehitamise ideed

Postimehe kontsern ehk AS Eesti Meedia ei ole loobunud ideest ehitada Tallinna kesklinna oma peahoone, kuhu koondada kõik Eesti Meedia väljaanded.

Eesti Meedia pole veel otsustanud, kas ostetakse ära mõni Tallinna kesklinnas tühjana seisev büroohoone või alustatakse päris oma maja ehitusega, ütles AS Eesti Meedia juhatuse esimees Mart Kadastik.

Kadastiku sõnul käivad läbirääkimised mitme Tallinna kesklinnas asuva büroohoone võimaliku ostmise üle. Maja ostmise korral on kõige tõenäolisem variant endine Hoiupanga peahoone.

Tema sõnul on Hoiupanga peahoone ehitatud panga vajadusi arvestades ning enne Eesti Meedia väljaannete toimetuste sissekolimist tuleks teha majas mõningaid ümberehitusi. Kadastiku sõnul on Hoiupanga maja nende jaoks liialt suur. Hoiupanga peahoones on pinda ligi 9000 ruutmeetrit, kuid Eesti Meediale oleks vaja vaid umbes 5000 ruutmeetrit. Teise variandina kaalub AS Eesti Meedia juhatus ka oma maja ehitamist.

Eesti Meedial on parasjagu läbirääkimised käimas ka mitme krundi ostmiseks Tallinnas, kus tuleks kõne alla oma maja ehitamine. Enne, kui ei ole midagi kindlat kokku lepitud, ei soovinud Kadastik täpsustada, millistest kruntidest on jutt, kuid tema sõnul asuvad need kõik kesklinnas.

Linn otsib paviljonile ostjat

Tallinna linnavaraamet müüb suulisel avalikul enampakkumisel Põhja-Tallinna linnaosas asuva paviljoni alghinnaga 300000 krooni.

Linnavaraameti varamüügi osakonna juhataja Udo Klopetsi sõnul on Taime tänav 20 asuv paviljon seotud rendilepinguga kuni 2002. aasta 1. oktoobrini. Hoones tegutseb praegu toidu- ja esmatarvete kauplus.

Paviljon on ühekorruseline kergehitis. Hoone üldpind on 114,9 ruutmeetrit ning selle teenindamiseks vajalik maa on 439 ruutmeetrit.

Edelaraudtee jaamahoonetele leiti omanik

Edelaraudtee müüs eelmisel nädalal Tallinna–Pärnu ja Tallinna–Viljandi liinil asuvad jaamahooned ja puitrajatised.

Edelaraudtee AS-i kümnest pakutavast jaamahoonest ja viiest rajatisest müüdi ära kaheksa jaamahoonet ning kaks kõrvalhoonet. Peatused jäävad jaamahoonete juurde alles, kuid piletimüüki neis enam ei toimu.

Enampakkumisel oli vara koguväärtuses 0,4 miljonit krooni, müügist õnnestus teenida 211000 krooni, ütles Edelaraudtee juhatuse nõunik Urmas Glase.

Mitukümmend aastat seisnud hooneid remonditi viimati kümme aastat tagasi ning praeguseks on enamik lagunenud ning võivad olla varisemise ohtlikud, väitis Ojamaa.

Müümata jäänud hooned lähevad uuele enampakkumisringile.

Pennu maja vahetab omanikku

Tarkvarafirma ID Süsteemid müüb hiljuti Pennu Grupilt ostetud Järve Kinnisvarahoolduse AS-i aktsiad edasi kaasaktsionärile.

"See oli ajutine tehing," ütles ID Süsteemide juhatuse esimees ja Järve Kinnisvarahoolduse nõukogu liige Enn Lakspere. Tema sõnul jõustub leping 29. novembril.

"Hakkasime Järve Kinnisvarahoolduse aktsionäriks, et rahastada hoone ehitust," rääkis Lakspere. "Nüüd tajume Pennu poolt majanduslikku ebakindlust ja ostsime need aktsiad, et kaitsta oma varem paigutatud vahendeid."

Järve Kinnisvarahoolduse 17 miljoni kroonisesse aktsiakapitali maksis ID Süsteemid kasumi arvelt kaks miljonit krooni. "See ei ole mingi võiduprojekt, aga me saime omale uued kontoriruumid," tõdes Lakspere.

Lakspere sõnul oli Pennu Grupp ID Süsteemide aktsionär kuni 18. oktoobrini. "Me olime nende sidusettevõte, kuid ostsime siis aktsiad ise välja," sõnas Lakspere. Ta lisas, et ID Süsteemid ei ole enam Pennu Grupi ega selle juhtfiguuri Alo Koobiga seotud firma.

Pennu Group müüs firma büroohoonet haldava Järve Kinnisvarahoolduse 1,3 miljonit kümnekroonise nominaalväärtusega aktsiat ID Süsteemide AS-ile 4,03 miljoni krooni eest.