Kevatrucki läks pankrotti

Eile kuulutas Tartu maakohus välja Favora kaubamärki kandvate tanklate omaniku AS-i Kevatruck pankroti.

Pankrotihaldur Aivar Leismanni sõnul on vähetõenäoline, et keegi võlausaldajatest oma raha Kevatruckist kätte saab. Kevatrucki suurim võlausaldaja on Ühispank 30 miljoni krooniga. Kevatruckil on võlgu 136,6 miljoni krooni eest, samas kui varade väärtus on nullilähedane.

Kevatrucki võlausaldajate koosolek toimub 7. detsembril.

IMF ennustab 3–4-protsendist kasvu

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) ennustab Eestile tulevaks aastaks kolme- kuni neljaprotsendilist majanduskasvu ja umbes kuueprotsendilist inflatsiooni.

Varem ennustas IMF Eestile 1999. aastaks kaheksa protsendi suurust sisemajanduse kogutoodangu (SKT) kasvu.

Kaubanduskoda viskas Pennu kojast välja

Kaubandus-Tööstuskoja juhatus arvas eelmisel neljapäeval päritolusertifikaadi võltsimise tõttu liikmeskonnast välja Pennu Computer Technology ja kaalub Pennu vastu hagi esitamist.

Pennu arendusdirektor Alo Koop ütles, et Pennu pole koja käest väljaheitmise kohta ametlikku teadet saanud ega soovinud juhtumit kommenteerida.

Forekspanga nõukogu kinnitas uue juhatuse

Pühapäevasel aktsionäride koosolekul valitud Forekspanga ja tulevase Optiva Panga nõukogu kinnitas panga uue juhatuse koosseisu.

Forekspanga nõukogu kinnitas juhatuse koosseisus Härmo Värk, Tauno Vanaselja, Kaido Kangur, Erki Urva, Kalle Norberg ja Priit Perens.

Leks nõuab AS-i Õliekspress pankrotti

Leks Kindlustuse AS esitas Tallinna linnakohtule avalduse kütusefirma AS Õliekspress suhtes pankroti väljakuulutamiseks, sama vaidlusega seoses üritab Neste arestida Leksi arveid.

AS Õliekspress ei ole suutnud määratud tähtajaks tasuda Leks Kindlustusele regressinõuet 1,9 miljonit krooni ning ettevõttel ilmnevad püsiva maksejõuetuse tunnused, teatas Leks.

Investeerimispank kandis kasumi maha

Forekspangaga ühinev Eesti Investeerimispank (EstIB) kandis oktoobris maha panga käesoleva aasta 14,7 miljoni krooni suuruse puhaskasumi, selgub Eesti Panga avaldatud pankade koondbilansist.

Investeerimispanga bilansimaht moodustas oktoobri lõpus 1,6966 miljardit krooni, kahanedes kuuga 5,5 protsenti.

Eesti Energia kasum vähenes 94 miljonile

Riigile kuuluva elektritootja AS Eesti Energia eelmise kalendriaasta auditeeritud puhaskasum oli 93,7 miljonit krooni, mis on ligi kolm korda väiksem esialgselt avaldatust.

Auditeerimata andmeil oli Eesti Energia 1997. aasta kasum 280 miljonit krooni.