Alte Leipziger huvitub osalusest Polarises

Alte Leipziger on huvitatud kindlustusseltsis Polaris vähemalt 10-protsendilise osaluse omandamisest, teatas Polarise pressiesindaja. Polarise pikaajaline koostööpartner Alte Leipziger hindas ettevõtte hetkeseisu praegusel finantsmaastikul tugevaks ning pidas Polarise väljavaateid tõsta aktsiakapitali edukaks, ütles pressiesindaja.

Kohus arestis Anne Soojuse varad

Kohus arestis Tartu linnavalitsuse avalduse alusel AS-i Anne Soojus varad, linn soovib, et kohus tunnistaks linna omandiõigust Maailmapanga laenust finantseeritud varale.

“Anne Soojus on keeldunud linnaga kapitalirendilepingut sõlmimast ning käitub 100 miljoni krooni eest soetatud varaga kui omanik,” ütles linnasekretär Jüri Mölder. Tema sõnul järgneb varade arestimise otsusele linnavalitsuse hagiavaldus AS-i Anne Soojus vastu.

Tartu linnapea Andrus Ansipi sõnul tingis avalduse esitamise Anne Soojuse käibevahendite puudus ja sellest tulenenud kartus, et linna soetatud vara võidakse kuritahtlikult eraomandisse müüa.

Moe Piiritusetehase riigiosalus müügis

Erastamisagentuur kuulutas eile välja AS Moe Piiritusetehase 66,7 protsendi suuruse riigi osaluse eelläbirääkimistega pakkumise. Pakkumiste esitamise tähtaeg on 21. jaanuaril.

Moe Piiritusetehase üheksa kuu käive oli 32,5 miljonit ja kasum 787 000 krooni.

SEB märkis Ühispanga aktsiaemissiooni täis

Rootsi Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) märkis eile täis Ühispanga 15 miljoni aktsia suunatud emissiooni.

“Kõik aktsiad on märgitud ja rahaülekanne tehtud,” ütles Ühispanga asepresident Margus Schults. “Nüüd on tarvis veel aktsiakapitali suurendamine äriregistrisse kanda.”

Vastavalt aktsionäride koosoleku otsusele ostis SEB Ühispanga 15 miljonit aktsiat hinnaga 40 krooni tükist, omandades pangas 32-protsendilise osaluse.

Meediakontsernid ennustavad tagasilööke

Meediakontsernid ennustavad majanduskeskkonna halvenemise tõttu 1999. aastaks muudatusi ja tagasilööke meediaturul.

Uuel aastal vähenevad majanduskasvu aeglustudes reklaamitulud ning lehed ilmuvad kahjumiga, ütles Ekspress Grupi suuromaniku Marieberg Internationali president Lars Gösta Julin. Ta lisas, et ajakirjandussfääris külmutatakse palgad.

AS Eesti Meedia juhatuse esimees Mart Kadastik prognoosis, et kriis Eesti meedias võib kesta järgmise aasta sügiseni.