ERA Pank laiendas aktsiakapitali

Moratooriumi all olev ERA Pank laiendas aktsiakapitali, ütles panga tegevdirektor Jaak Kiiker. Reedel, pärast Eesti Pangalt nõusoleku saamist, tegid ERA Panga senised aktsionärid rahalised sissemaksed ERA Panga aktsiakapitali kogusummas 25,5 miljonit krooni, mille tulemusena ERA Panga aktsiakapital suurenes 69,1 miljoni kroonini.

Kiiker ütles, et panga rekapitaliseerimise ja taaskäivitamise plaani järgi kaasatakse panga aktsiakapitali välisinvestoritelt veel kuni 32 miljonit krooni.

Hansa- ja Hoiupanga andmebaasid ühinevad

Hansapank alustab märtsis endise Hoiupanga ja Hansapanga klientide andmebaaside ühendamist, töö saab valmis juunis.

Esimeses etapis ühendatakse ligi 10 000 ainult arvelduskontot omavate eraklientide andmebaasid, teises etapis 700 000 hoiuraamatut ja deebetkaarti või arveldustooteid kasutava erakliendi andmebaasid ning viimaks ligi 200 000 elektroonilisi pangateenuseid kasutava kliendi andmebaasid.

Juunis vahetab Hansapank oma kontoritel järk-järgult välja endise Hoiupanga sümboolika.

Märtsiks käivitub ka panga infosüsteemide ristkasutus endise Hoiupanga infosüsteemidega.

Telekomi raha jõuab riigikassasse lähipäevil

Eesti Telekomi aktsiamüüki vahendanud pangad hakkavad välispakkujate raha kandma riigikassa arvele üle alates tänasest.

Rahandusministeeriumi avalike suhete juht Aili Ohlau ütles, et ilmselt võtavad pangaülekanded veel mõned päevad aega ning pole teada, kuidas see täpselt laekub – kas kõik ligi 2,6 miljardit krooni korraga või tükikaupa. “Vastavalt laekumistele paigutatakse raha tükikaupa deposiithoiustena Eesti pankadesse,” ütles ta.

Pangainspektsiooni käsi muutub karmimaks

Riigikogu võttis eile vastu 1. juulil jõustuva haldusõiguserikkumiste seadustiku täiendused, mis annavad pangainspektsiooni juhatajale krediidiasutuse seaduse rikkumise eest õiguse määrata kuni 100 000-krooniseid trahve.

Praegu pole pangainspektsiooni juhatajal õigust haldustrahve määrata, kuid eelnõu algatanud Eesti Panga nõukogu liikmetest saadikud leidsid, et see annaks võimaluse operatiivselt mõjutada krediidiasutuste vastutavaid töötajaid.

Lippmaa eelnõu kukkus läbi

Riigikogu hääletas eile majanduskomisjoni ettepanekul menetlusest välja Endel Lippmaa ja Maido Pajo eelnõu Eesti Telekomi arvamise kohta strateegiliseks ettevõtteks. Eelnõu päevakorrast väljaarvamise poolt oli 32 Riigikogu liiget ja vastu 30 Riigikogu liiget.

Maido Pajo ütles Riigikogu ees eelnõud selgitades, et see peaks vältima “63 protsendi Eesti Telekomi aktsiate kinkimist Soome-Rootsi riigifirmadele”. Ta lisas, et restruktureerimine, mille käigus Telia ja Sonera vahetavad osalused Eesti Telefonis ja Eesti Mobiiltelefonis osaluste vastu Telekomis, ei vasta Eesti riigi majanduslikele huvidele.

EVEA Pangal puudub kompromissettepanek

Ajutise pankrotihalduri poolt 21. veebruariks kokku kutsutud EVEA Panga võlausaldajate koosolek jääb pankrotihalduri Villu Tragoni hinnangu järgi pidamata, sest puudub kompromissettepanek, mida võlausaldajatele esitada.

“Kui paari lähema päeva jooksul ei tule täiendavat materjali, siis võiks öelda, et mingit kompromissi pakkuda pole võimalik,” ütles Tragon ajutise halduri Tiina Miti poolt pakutud kompromissettepanekut kommenteerides.

SEB-i ärikasum kosus

Ühispanga suuraktsionäri Skandinaviska Enskilda Bankeni (SEB) ärikasum kasvas möödunud aastal Rootsi uudisteagentuuri Direkt teatel 4,8 miljardi Rootsi krooni ehk 8,448 miljardi Eesti kroonini.