Hansapanga kasum võib tulla 650 miljonit krooni

Hansa Investments annab neljapäeval avaldatud raportis Hansapanga aktsiale ostusoovituse ja hindab Hansapanga grupi tänavuseks puhaskasumiks ligikaudu 650 miljonit krooni.

Põhjendatud Hansapanga aktsia hinnatasemeks hindab Hansa Investments lühiajalises plaanis 80 ja 12 kuu perspektiivis 95 krooni

Nordika Kindlustus kantis Maapanga nõude

Nordika Kindlustus loovutas vastavalt seltsi juhatuse otsusele 35 miljoni krooni suuruse nõude pankrotistunud Maapanga vastu Nordika Kinnisvara AS-ile.

Nordika Kindlustuse nõukogu liige Jaanus Reisner ütles, et sellest tulenevalt ei ohusta Maapanga-vastase nõude mahakandmine Nordika Kindlustuse bilansilisi näitajaid ega kahjusta kindlustusvõtjate huve.

Raha võib reklaamis olla vaid keskpanga loal

Riigikogu võttis neljapäeval vastu reklaamiseaduse täienduse, mille kohaselt Eesti raha kujunduse kasutamine reklaamis on lubatud ainult Eesti Panga eelneval nõusolekul.

Muudatuse algatanud Eesti Panga nõukogu ja Riigikogu liige Mihkel Pärnoja ütles, et rahasümboolika reklaamis kasutamise täielik keeld oleks vale, sest reklaam võib toimida ka Eesti raha maine tõstja ning positiivse mulje kujundajana.

Swedbank emiteeris 75 miljoni eest võlakirju

Hansapanga suuraktsionär Swedbank emiteeris Eesti rahaturule 75 miljoni krooni eest kolmekuulisi võlakirju.

Hansapanga investeerimispanganduse spetsialist Ülo Kallas ütles, et emissioon märgiti Eesti investorite poolt tunduvalt üle. “Praegu on turul raha palju ja kõiki võlakirjaemissioone saadab suur huvi,” rääkis ta.

Ühiskindlustuselt võeti liiklukindlustuse õigus

Rahandusministeeriumi kindlustustegevuse litsentsikomisjon tühistas neljapäeval Ühiskindlustuse liikluskindlustuse litsentsi.

Ohus on ka seltsi vabatahtliku kindlustuse litsents, kui Ühiskindlustus ei laienda aktsiakapitali ka pärast 23. veebruari toimuvat üldkoosolekut.

Kindlustusinspektsiooni peadirektori asetäitja Kaido Tropp ütles, et kui Ühiskindlustus oma lubadust ei täida, koguneb kindlustusinspektsiooni taotlusel rahandusministeeriumi litsentsikomisjon uuesti ja tühistab Ühiskindlustuse litsentsi.

Praegu on lahtine, millal kindlustustegevuse litsentsikomisjon uuesti koguneb.

Eesti Elukindlustus saab Hansapanga seltsi

Hansapanga Kindlustus ja Eesti Elukindlustus kirjutasid neljapäeval alla ühinemisleppe, teatas Hansapank.

Eesti Elukindlustuse juhatuse esimehe Priit Potisepa sõnul kirjutati ühinemislepingule alla praegu, sest Eesti Kindlustuse aktsiate müük Sampole on veninud ning elukindlustusselts selle taga enam oodata ei saanud.

Ühinemisel on ühendavaks pooleks Eesti Elukindlustuse AS