“Põhjus oli väga lihtne — oli selgelt näha, et keegi manipuleeris Arco Vara aktsia hinnaga, surudes seda alla teatud taset (0,56 EUR), mis tõi vastavalt meie ettevõtete ( OÜ Toletum ning HM Investeeringud OÜ ) ja pankade vahel sõlmitud repolaenulepingutele kaasa “margin call’i”, ehk siis kohustuse maksta ennetähtaegselt tagasi teatud summa. Teatavasti tagasimaksmise tähtajad on sellisel puhul ülimalt lühikesed,” vahendab aripaev.ee Luitsalu e-kirjas saadetud selgitust.

Luitsalu nentis, et sellise manipulatsiooni eesmärk oli panna tema ja teine Arco Vara omanik Richard Tomingas seisu, kus nad oleksid olnud sunnitud repolaenude kustutamiseks müüma arvestatavas koguses Arco aktsiaid ja seeläbi vähendama osalust alla strateegilise määra ning panna ettevõttes toime ka juhtorganite vahetus. “Tegevuse eesmärgiks seega ettevõtte vaenulik ülevõtmine,” lausus Luitsalu.

Toomas Tooli väitel on temale esitatud süüdistus absurdne ja hoopis teda tahetakse “eemale tõrjuda”, kirjutab aripaev.ee.

Tooli sõnul tõstatasid turu kuritarvitamise teema Arco Vara suuraktsionärid Hillar-Peeter Luitsalu ja Richard Tomingas, kes püüdsid teda nö “liivakastist” eemale tõrjuda.