"Mulle oli teada, et majas elab sees Urmas Põld koos oma perekonnaga, aga ma eeldasin, et ta kolib sealt viisaka inimesena välja ega hakka mingeid alatuid trikke välja mõtlema. Kahjuks ma eksisin," ütles Alamäe. Ta meenutas, et sai oksjoni toimumisest teada 11. juulil ning sõitis õhtul kohe Tartust Tallinna, et maja oma silmaga üle vaadata, kirjutab Äripäev.

"Kohtutäituri sõnul maja valdaja kedagi majja teadlikult sisse ei lubanud. Aga et asukoht oli hea ja maja nägi väljast kena välja, otsustasin ikkagi enampakkumisele minna ja ostsin maja 12. juulil oksjonil ära," meenutas Alamäe. Maja alghind oli 500 000 eurot.

"Enampakkumise toimumise ajaks ei olnud kohtutäiturile laekunud mitte ühtegi pretensiooni ega teadet selle kohta, et kellelgi võiks sellele kinnistule pärast oksjonit veel mingeid õigusi olla, ning ma eeldasin heauskse ostjana, et probleeme ei tule ka pärast enampakkumist," ütles Alamäe.

Põld väitis Alamäele, et sõlmis ämmaga üürilepingu juba 2007. aastal. "Ta pole ei mulle ega ka kohtutäiturile seda ametlikult esitanud ning on oma ämma n-ö tanki lükanud. Mulle teadaoleva info alusel on tegemist tagantjärele vormistatud lepinguga. Ma olen andnud asja advokaatide ja kohtutäituri ajada ning usun, et kokkuvõttes õiglus võidutseb," ütles Alamäe.