Luminor alustas tegevust 1. oktoobril 2017 ja on praeguseks tegutsenud pea kolm kuud. Varem toimusid ametiühingu läbirääkimised Nordea panga Eesti filiaaliga, kuid pankade ühendamise tõttu peatati läbirääkimised eelmise aasta novembris. Pärast DNB ja Nordea Baltikumi äride ühendamist alustas Luminor uuesti konsultatsioone EFLi ja endise Nordea panga Eesti filiaali ametiühingu usaldusisikutega.

Pooltevahelised kohtumised on olnud asjalikud. Kuna arutelu võtab oodatust rohkem aega, jätkatakse konsultatsioone 2018. aasta jaanuaris.

„Luminor alustas tegevust pea kolm kuud tagasi. Oleme oma teekonna alguses ja alles ehitame üles ühtset organisatsiooni. Tegeleme võtmeklientide teenindamise ja strateegiate paikapanemisega. Meie fookuses on meeskonna loomine, mis on toimunud mitmes etapis. Oleme värbamisega lõpule jõudmas ja Luminori poolt juba välja tulnud ka töötajate soodustuste paketiga,“ selgitas Luminor Eesti juht Gunnar Toomemets.

„Tänapäevase tööandjana hindame töötajate panust kõrgelt ning meile on väga oluline hoida oma meeskonda ning pakkuda neile peale konkurentsivõimelise palga lisaväärtust soodustuste kujul. Me soovime olla tööandja, kelle juures inimesed tahavad töötada ja areneda,“ ütles Toomemets.

Gunnar Toomemetsa sõnul sisaldab soodustuste pakett nii lisapuhkuse nädalat, tervise- ja reisikindlustust kui ka soodsamaid pangateenuseid. Lisaks saavad töötajad valida mitmesuguste just neile sobivate soodustuste vahel, nt sportimine ja tervise edendamine. Täiendavalt on Luminor välja töötanud tööandjapensioni süsteemi, millega panustakse töötajate kolmanda samba kogumisse.