Lux Expressi värvides bussid hakkavad esmakordselt sõitma Riia-Tartu-Peterburi liinil. Ettevõtte odavbrändi Simple Express erkkollased bussid hakkavad firma populaarseimal Tallinn-Peterburi liinil järk-järgult välja vahetama turult lahkuvaid vanemaid Eurolinesi värvides masinaid.

“Bussireisijate arvu tõus algas juba eelmisel aastal ja 2010 on näidanud, et trend jätkub,” ütles AS Lux Express Estonia juhatuse esimees Hannes Saarpuu. “Reisijauuringud näitavad, et hea graafiku, mõistliku hinna ning kvaliteetsete busside puhul eelistavad inimesed bussi autole. Sõidu ajal on võimalik tööd teha, õppida või puhata.”

“31 miljoni krooni suurune investeering uute busside ostmisse on selge signaal, et me ei jää tugevatele majandustulemustele ja turuliidri positsioonile puhkama,” lisas Saarpuu. “Investeerime nüüdisaegsesse bussiparki ning oma klientide mugavusse. Tahame, et kõik reisijad teaksid pileti ostmisel, et sõidavad uue ja mugava bussiga.”

Firma käive kasvas selle aasta 9 kuuga eelmise aastaga võrreldes 18%.

Lux Expressi värvides hakkavad sõitma 3 Scania tippmudelit Irizar PB. Bussi ökonoomsus, reisijasalongi mugavus ning keskklassi autodega võrreldav vaiksus on Irizar PB-le toonud Euroopa Aasta Bussi tiitli. Ühe bussi ostuhind on 5,7 miljonit krooni ja bussid hakkavad sõitma Riia-Tartu-Peterburi liinil.

Simple Expressi värvides lisanduvad teedele Scania mudel OmniExpress ning üks maailma müüdumaid kaugliinibusse Scania Irizar Century.