Vettus möönis, et on Peterburi suuruselt kolmanda jäätisetehase Hladokombinat No. 1 direktorite nõukogu liige. Edasised küsimused palus Vettus aga suunata Tallinna Külmhoonele, sest voli oma tegevusest kõneleda tal enda sõnul ei ole.

Premia Tallinna Külmhoone juhatuse esimehele Kuldar Leisile ei meenunud algul Einar Vettuse ja Peterburi jäätisetehase vaheline seos. Pärast pisukest järelemõtlemist tunnistas Leis, et Vettus on tõesti seotud tehasega, ent mitte jäätisetootmisega.

“Tehase juures on kinnisvara, mida ei ole jäätisetootmiseks vaja. Selle maa arendamisega ta tegelebki,” lausus Leis.

Kui suur vaba maa on, seda teisipäeval kontorist väljas viibinud Leis peast ei mäletanud. “Tehas asub Moskva väravate juures — tegemist ei ole päris kesklinnaga, aga kesklinna lähedase piirkonnaga. Üldiselt on Peterburi kinnisvaraäril suur potentsiaal,” lausus Leis.

Direktorite nõukogu liikme kohta saab Leisi selgitusel Eestis võrrelda nõukogu liikme omaga. “Tehase tegevjuhtkond on kohalik,” lausus ta.

Kuldar Leis lisas, et Vettus ei ole Premia Tallinna Külmhoone palgal ning nendevahelisi suhteid võib nimetada pigem koostööks. “Meie asi on jäätisetootmine ja Vettuse asi jällegi kinnisvara. Iga vend jäägu ikka oma liistude juurde.”

TSM-i kontserni juht Einar Vettus viibis maadevahetusskandaali kõrgajal, 2006. aasta sügisel pistise andmises kahtlustatavana enam kui kuu aega vahi all. Kohtusse ei ole maadevahetussaaga seniajani jõudnud.